• Ciolacu a schimbat mașina după o vizită la Mioveni.
  • Premierul vrea să introducă criteriul verde în achizițiile publice.
  • Acesta nu mai vrea să dea bani la Rabla pentru mașinile electrice scumpe.

Premierul Marcel Ciolacu a schimbat Volkswagenul Touareg cu o Dacia Duster din 2023, după ce a fost în vizită la Mioveni. Acesta a spus că Dacia va deveni mașina oficială a Guvernului. Are și un plan pentru a încuraja vânzările de mașini produse în România. Premierul lucrează intens la normele prin care licitațiile publice să fie organizate pe un criteriu verde.

„Este cel mai puternic instrument pentru a susține companiile românești, folosind un principiu european, punctaj suplimentar pentru companiile cu ruta de transport cea mai scurtă, care poluează cel mai puțin. Cu cât ai fabrica mai aproape de client, cu atât ești mai avantajat. Vrem ca toate firmele românești, de la industria auto, cu Dacia și Ford, la materialele de construcții și industria agro-alimentară să beneficieze de aplicarea acestui criteriu. Va fi unul dintre cei mai importanți pași făcuți pentru a ne susține toate companiile care produc în România,” a declarat Ciolacu.

Tot ca să încurajeze industria auto locală, Marcel Ciolacu vrea să introducă criteriul verde și în evaluare dosarelor rabla, pentru că nu este de acord ca statul să subvenționeze cu 10.000 de euro cumpărarea unei mașini de 200.000 de euro.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Faptul că liderii României ultimilor ani, premieri și președinți, fac vizite de imagine la Mioveni, a devenit un lucru cunoscut. Fostul președinte Traian Băsescu este însă și un fan al mărcii. În 2010 a primit primul Duster comercializat de uzina de la Mioveni.

Citește și: