• Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, într-o declarație de presă la Guvern, demisia din funcție, primul pas pentru realizarea rotației guvernamentale.
  • După anunțul public, Nicolae Ciucă urmează să meargă la Palatul Cotroceni pentru a formaliza demisia din funcție.
  • Noul Executiv ar urma să fie instalat la Palatul Victoria până la finalul acestei săptămâni.

Mai mulți lideri PNL vor să ocupe pentru posturile de ministru în viitorul guvern condus de Marcel Ciolacu. Decizia finală va fi luată în ședința Biroului Politic Național de marți, programată la ora 16.00 la Camera Deputaților.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, într-o declarație de presă la Guvern, demisia din funcție, primul pas pentru realizarea rotației guvernamentale. După anunțul public, Nicolae Ciucă urmează să meargă la Palatul Cotroceni pentru a formaliza demisia din funcție.

Îmi doresc ca UDMR-ul să fie la guvernare. Presupun că ministerul justiției a găsit o soluție corectă pentru sindicaliști. Astăzi mi s-a comunicat ca s-a găsit o soluție. Există șanse ca UDMR-ul să păstreze conducerea Ministerului Dezvoltării. Ne-am respectat între noi și nu există modificări mari între ministere, am fost cu toții copreședinți, chiar și Kelemen Hunor, a spus liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Recomandări

RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?
TRUMP „ÎNGHEAȚĂ” ÎN TIMPUL DISCURSULUI
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?
CONTRACTELE LUI ALTMAN

Conform calendarului discutat în Coaliție, guvernul condus de Marcel Ciolacu va fi învestit din Parlament până la finalul săptămânii. După demisia lui Nicolae Ciucă urmează consultări la Palatul Cotroceni, desemnarea unui premier de către președintele Klaus Iohannis, audierea miniștrilor în Parlament și votul de învestitură.

Există o mare majoritate largă, este și grupul minorităților și vor participa la definitivarea programului de guvernare. UDMR nu a anunțat dacă participă. România este, de astăzi, într-o democrație consolidată. Sper că până joi se dă învestirea, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: