• Premierul Marcel Ciolacu va participa, miercuri, la Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas, federaţie sindicală care a ameninţat cu declanşarea grevei generale în luna februarie.
  • Executivul a aprobat, joi, două memorandumuri, unul propus de Ministerul Sănătăţii pentru spitalele din subordione.
  • De asemenea, 365 de persoane pot fi angajate prin concurs la serviciile de ambulanţă.

Premierul Marcel Ciolacu participă, miercuri, la ora 14:30, la Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas, anunţă Guvernul. Membrii Sanitas, cea mai mare federaţie sindicală din sistemul sanitar, au ameninţat cu declanşarea grevei generale în luna februarie, chiar dacă vor fi deblocate concursurile de angajare în sistem. Sindicaliştii din sănătate sunt nemulţumiţi şi de salarii.

Executivul a aprobat, joi, două memorandumuri, unul propus de Ministerul Sănătăţii pentru spitalele din subordione, şi altul de Ministerul Dezvoltării pentru spitalele din subordinea autorităţilor locale. În total, a fost aprobată scoaterea la concurs a peste 7.600 de posturi.

„Toate posturile de medic care au fost solicitate, atât de către Ministerul Sănătăţii, cât şi de către Ministerul Dezvoltării, asta au cerut unităţile sanitare, toate au fost aprobate, în total peste 2.500 de posturi”, a spus Rafila.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

De asemenea, 365 de persoane pot fi angajate prin concurs la serviciile de ambulanţă.

Citește și