• Statele membre ale Uniunii Europene au aprobat participarea la o misiune navală în Marea Roşie.
  • Americanii au anunţat luna trecută că împreună cu alte ţări vor patrula Marea Roşie într-o nouă misiune pentru a proteja navele comerciale de atacurile Houthi.
  • Houthi din Yemen atacă navele comerciale din Marea Roşie drept răspuns la atacul Israelului din Gaza.

Statele membre ale Uniunii Europene au aprobat participarea la o misiune navală în Marea Roşie pentru a proteja navele comerciale de atacurile mişcării Houthi din Yemen, susţinută de Iran, au declarat marţi diplomaţii europeni, potrivit Reuters.

Diplomaţii au declarat că membrii Comitetului Politic şi de Securitate al UE, care este responsabil pentru politica externă şi de apărare, şi-a oferit sprijinul iniţial pentru misiunea care se va desfăşura în colaborare cu parteneri externi.

Obiectivul a fost începerea misiunii până pe 19 februarie. Totuşi, procesul ar putea fi accelerat, având în vedere tensiunile din regiune.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Americanii au anunţat luna trecută că împreună cu alte ţări vor patrula Marea Roşie într-o nouă misiune pentru a proteja navele comerciale de atacurile Houthi. Mai multe statele europene au exprimat rezerve cu privire la plan şi au refuzat ideea de a fi sub conducerea SUA.

Houthi din Yemen atacă navele comerciale din Marea Roşie drept răspuns la atacul Israelului din Gaza. Prin Marea Roşie trece unul dintre cele mai importante coridoare de navigaţie din întreaga lume.

Citește și