• Negocieri pe măsurile fiscale. România va avea două cote de TVA 9% și 19%, spune Ciolacu.
  • De la 1 septembrie ne putem aștepta la creșterea prețurilor pentru produsele tradiționale.
  • Cresc accizele pentru tutun alcool, dar și pentru produsele cu un conținut ridicat de zahăr.

Negocieri pe măsurile fiscale. România va avea două cote de TVA 9% și 19%, spune Ciolacu. Din 2024 crește TVA-ul și la restaurante, însemnând pierderea multor locuri de muncă. Iar măsurille vor avea efect de domină asupra tuturor sectoarelor economiei.

„Eligibilitatea cumpărătorului este destul de mică pentru credit, iar în momentul de față să se și scumpească din nou TVA-ul este enorm. Așadar, cred că ar fi bine ca aceste plafoane ori să rămână șa fel ori să scadă, deoarece știm foarte bine că dobânzile sunt foarte mari, prețurile cam la orice sunt extrem de mari, iar clienții care ar dori să-și cumpere un imobil cu credit nu vor mai fi eligibili pentru acest lucru”, spune Ariana Vasiu, CO agenției imobiliare, Empire Cluj.

Cresc prețurile pentru tutun, alcool și dulciuri

Liberalii nu vor să crească cotele TVA în niciun fel, dar nici să vină cu taxe noi. Guvernul plăbuiește creșterea accizelor pentru tutun, alcool, dar și pentru produsele cu un conținut ridicat de zahăr.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Deși pare un lucru bun, nutriționistul Marius Chircă avertizează cu privire la această decizie, care ar putea avea un impact negativ asupra sănătății românilor.

„E o decizie proastă din punctul meu de vedere să ridice prețul over all la alimente, pentru că și așa începem să ne permitem din ce în ce mai puțin. Vom căuta alimente din ce în ce mai ieftine, gen supă la plic și asta înseamnă o deteriorare a sănătății românului, iar o deteriorare a sănătății românilor înseamnă o umplere a spitalelor, ceea ce înseamnă iar cheltuieli de la bugetul de stat pentru asigurări medicale”.

Citește și: