FOTO. Marea Britanie relaxează restricțiile. Englezii și-au montat corturi în fața magazinelor

  • Puburile, restaurantele, saloanele, sălile de sport și magazinele se vor redeschide
  • Londonezii abia așteaptă să se bucure de libertate
  • În Manchester, proprietarii de baruri și-au pregătesc terasele

UPDATE Barurile au fost luate cu asalt de britanici

După cinci luni, magazinele, piscinele, sălile de fitness, grădinile zoo și saloanele de înfrumusețare s-au deschis din nou. Ca să fie siguri că prind loc, mulți britanici și-au pus corturile în fața magazinelor și au dormit acolo de aseară, ori s-au așezat în fața vitrinelor de la 5 dimineața.

Puburile și restaurantele au rezervări până în vară. Și au fost pline chiar dacă englezii au putut să stea doar la terase pe o vreme ca de Revelion, -3 grade Celsius.

Englezii au format cozi și la intrarea în magazine, ei dorind să facă, în sfârșit, shopping offline, nu doar online.

Au fost și britanici care abia așteptat să se relaxeze restricțiile pentru că aveau nevoie să facă o vizită la frizerie.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Anglia se redeschide! Doar parțial, însă este oricum un pas major după ce coronavirusul a ținut țara în lockdown câteva luni.

Scăderea substanțială numărului cazurilor de COVID-19 aduce ușor revenirea la normalitate. Azi, puburile, restaurantele, saloanele, sălile de sport și magazinele se vor redeschide, iar londonezii abia așteaptă să se bucure de libertate.

„De fiecare dată când am avut un blocaj și am avut o ușurare a blocării, ceea ce am văzut au fost restaurante pline, magazinele pline, cozi la intrare, oameni care doresc să iasă, să se conectează între ei la un nivel foarte, foarte uman, dar de asemenea să experimenteze ce e mai bun din Londra”, a spus Michelle McGratch, director executiv Capital & Counties Properties.

În Manchester, proprietarii de baruri își pregătesc terasele.

Da, chiar și cu distanțarea socială aici, suntem binecuvântați cu un spațiu destul de mare, dar suntem în continuare capabili să funcționăm doar la o cincime din capacitatea noastră. În altă parte, pe strada principală există puburi care nu sunt binecuvântate cu orice zonă în aer liber”, a spus Matty Luty, director de vânzări.

Sunt și antreprenori sceptici. Melvin Taylor crede că va mai trece ceva timp până când inima Londrei va prinde viață.

Waldorf și Savoy (n.r. hoteluri) nu se deschid până pe 17 mai. Deci, dacă nu există oameni care să stea aici și cu siguranță nu există teatre, cred că va dura mult mai mult decât își dau seama oamenii, mai ales în centrul Londrei. Uită-te la străzile de aici. Este gol”, a spus Melvin Taylor, florar.

Boris Johnson a propus încă din luna ianuarie o strategie în 4 etape pentru a scăpa de lockdown. Iar prima etapă a început.

Referitor la călătoriile interne, premierul Marii Britanii îi roagă pe englezi să fie rezervați.

Într-o discuție anterioară, Boris Johnson a spus că, din 17 mai, vor fi reluate călătoriile internaționale, însă el nu a mai reconfirmat acest lucru