• Marea Britanie a testat o nouă armă cu laser pentru doborârea dronelor.
  • Ministerul Apărării spune că arma folosește un fascicul de mare putere care se deplasează cu viteza luminii.
  • Aceasta ar putea ajuta la apărarea navelor și a vehiculelor blindate împotriva grupurilor de drone.

Marea Britanie a testat o nouă armă laser care poate doborî grupuri de drone, anunță Ministerul Apărării.

Arma cu laser DragonFire a tras pentru prima dată asupra mai multor ținte aeriene într-un poligon din Hebride, în Scoția, se arată într-un comunicat de presă, scrie Insider.

The Times a scris că politicienii din Marea Britanie speră acum să accelereze desfășurarea acesteia în urma atacurilor tot mai numeroase ale rebelilor Houthi împotriva navelor din Marea Roșie.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

„Aceste teste ne-au permis să facem un pas uriaș în realizarea oportunităților potențiale și în înțelegerea amenințărilor reprezentate de armele cu energie dirijată”, a declarat Paul Hollinshead, directorul executiv al Laboratorului de Știință și Tehnologie a Apărării din cadrul Ministerului Apărării.

Ministerul Apărării nu a dezvăluit raza de acțiune a armei, dar spune că precizia sa este atât de mare încât echivalează cu posibilitatea de a lovi o monedă la o distanță de un kilometru.

Dezvoltarea armei a costat aproximativ 100 de milioane de lire sterline, adică 126 de milioane de dolari, și folosește un fascicul de energie extrem de concentrat care se deplasează cu viteza luminii pentru a doborî țintele, precizează Ministerul Apărării.

Citește și