• „Filosofia DNA este să se axeze pe obiective fără a ne poziționa sub nicio formă”
  • „Trebuie să fim mai atenți la comunicarea publică. Scurgerile pot avea efecte devastatoare la nivelul dosarelor instrumentate”
  • „Foarte multă lume își dorește ca DNA să-și înceteze activitatea. 90 de procurori au votat să nu înceteze activitatea DNA, 9 au fost pentru”
  • „Cine intră în profesie cu gândul direct la pensie are o problemă”
  • „Este o anomalie să ai pensia mai mare decât salariul. Înclin să cred că lucrurile se puteau regla cu mai mult dialog”.

„Filosofia DNA este să se axeze pe obiective fără a ne poziționa sub nicio formă. Trebuie să fim mai atenți la comunicarea publică. Scurgerile pot avea efecte devastatoare la nivelul dosarelor instrumentate. Nu vreau ca DNA să se poziționeze într-un fel sau altul. Dacă eșuez în chestiunea aceasta, mai bine îmi ridic ancora și plec”, a declarat șeful DNA, Marius Voineag, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News, despre raportarea DNA la anul electoral 2024.

Procurorul șef al DNA și-a exprimat în emisiune și poziția vizavi de protestul magistraților referitor la modificarea legislației privind pensiile speciale: „Protestul magistraților a fost îmbrățișat și de noi. N-a existat un dialog onest cu Legislativul. Foarte multă lume își dorește ca DNA să-și înceteze activitatea. 90 de procurori au votat să nu înceteze activitatea DNA, 9 au fost pentru. Mesajul că DNA își încetează activitatea este unul nesănătos. Forma noastră de protest a fost prin comunicat și îmbrățișată de CSM și de către procurorul general. Ne-am exprimat nemulțumirea dar ne-am continuat activitatea. Magistrații au interdicții pe întreaga carieră. Cine intră în profesie cu gândul direct la pensie are o problemă. Promoția mea este principal vizată de creșterea vârstei de pensionare. Procurorii cred că s-au schimbat regulile în timpul jocului fără un minim dialog. Este o anomalie să ai pensia mai mare decât salariul. Înclin să cred că lucrurile se puteau regla cu mai mult dialog”.

Citește și

Recomandări

PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?