Marius Voineag, procurorul – șef DNA, despre anul electoral 2024: „Nu vreau ca DNA să se poziționeze într-un fel sau altul. Dacă eșuez în chestiunea aceasta, mai bine îmi ridic ancora și plec”

Marius Voineag, propunerea ministrului Justiţiei pentru funcţia de procuror-sef al DNA, susţine interviul în faţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, marti, 14 martie 2023. Inquam Photos / Ilona Andrei

„Filosofia DNA este să se axeze pe obiective fără a ne poziționa sub nicio formă. Trebuie să fim mai atenți la comunicarea publică. Scurgerile pot avea efecte devastatoare la nivelul dosarelor instrumentate. Nu vreau ca DNA să se poziționeze într-un fel sau altul. Dacă eșuez în chestiunea aceasta, mai bine îmi ridic ancora și plec”, a declarat șeful DNA, Marius Voineag, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News, despre raportarea DNA la anul electoral 2024.

Procurorul șef al DNA și-a exprimat în emisiune și poziția vizavi de protestul magistraților referitor la modificarea legislației privind pensiile speciale: „Protestul magistraților a fost îmbrățișat și de noi. N-a existat un dialog onest cu Legislativul. Foarte multă lume își dorește ca DNA să-și înceteze activitatea. 90 de procurori au votat să nu înceteze activitatea DNA, 9 au fost pentru. Mesajul că DNA își încetează activitatea este unul nesănătos. Forma noastră de protest a fost prin comunicat și îmbrățișată de CSM și de către procurorul general. Ne-am exprimat nemulțumirea dar ne-am continuat activitatea. Magistrații au interdicții pe întreaga carieră. Cine intră în profesie cu gândul direct la pensie are o problemă. Promoția mea este principal vizată de creșterea vârstei de pensionare. Procurorii cred că s-au schimbat regulile în timpul jocului fără un minim dialog. Este o anomalie să ai pensia mai mare decât salariul. Înclin să cred că lucrurile se puteau regla cu mai mult dialog”.

Citește și

Exit mobile version