• Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a promis că va spori măsurile de securitate în contextul reuniunii miniştrilor naţiunilor din G7.
  • Japonia găzduieşte duminică miniştri din cele mai bogate şapte naţiuni ale lumii, G7.
  • Acesta a fost evacuat nevătămat sâmbătă de la un eveniment public, după ce asupra sa a fost aruncată o fumigenă.

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a promis că va spori măsurile de securitate în contextul în care ţara sa găzduieşte o reuniune a miniştrilor naţiunilor din G7.

Japonia găzduieşte duminică miniştri din cele mai bogate şapte naţiuni ale lumii, G7, iar Kishida a spus că ţara trebuie să-şi „maximizeze eforturile” în materie de securitate, scrie BBC.

El a fost evacuat nevătămat sâmbătă de la un eveniment public, după ce asupra sa a fost aruncată o fumigenă.

Recomandări

VA CÂNTA CELINE DION LA JO?
CE VREA NETANYAHU DE LA SUA
WHATSAPP VINE CU NOI AVATARE
CHARLES INVESTEȘTE ÎN ELICOPTERE
TE CONFRUNȚI CU MAHMUREALĂ EMOȚIONALĂ?
CANICULA LOVEȘTE INDUSTRIA HORECA

„Într-un moment în care oficiali de rang înalt din întreaga lume vizitează. Japonia în ansamblu trebuie să-şi maximizeze eforturile pentru a asigura securitatea şi siguranţa”, a declarat Kishida.

Tot duminică, poliţia a declarat că un suspect în vârstă de 24 de ani reţinut la faţa locului avea asupra sa un cuţit şi un posibil al doilea dispozitiv exploziv.

Persoana a fost arestată a fost identificată de autorităţi ca fiind Ryuji Kimura, în vârstă de 24 de ani. Motivaţia aparentului atac este încă neclară.

El avea asupra sa un cuţit când a fost arestat şi un posibil al doilea dispozitiv exploziv pe care l-a aruncat după ce trecătorii şi poliţia l-au prins, a informat agenţia de presă Kyodo.

Atacurile violente sunt extrem de rare în Japonia. Dar există probleme  în legătură cu securitatea în jurul politicienilor, după ce fostul prim-ministru Shinzo Abe a fost împuşcat în timpul campaniei electorale anul trecut.

Citește și