• Reprezentanți din Horeca, turism și evenimente propun soluții de supraviețuire
  • Aceștia spun că pierderile sunt din ce în ce mai mari
  • Reprezentanții acestor domenii se plâng că nu sunt ajutați de autorități

Patronii restaurantelor, hotelurilor și cei care activează în domeniul evenimentelor caută soluții pentru supraviețuire și în ceasul al 12-lea.

Au cerut ajutor de la Guvern, dar au primit doar promisiuni, iar acum sunt tot mai aproape de faliment.

Autoritățile din România nu iubesc industria zâmbetului! Din punctul meu de vedere, asta este concluzia după un an de ping-pong, de promisiuni, de lucruri pe care cumva le avem și pe hârtie puse și care nu se regăsesc în măsuri concrete.”, a menționat Dragoș Anastasiu, antreprenor turism.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Autoritățile nu compensează pierderile antreprenorilor

Restricțiile îi afectează. Și de parcă nu erau destule, autoritățile chiar le-au înăsprit de astăzi, fără a comensa pierderile antreprenorilor.

Faimosul miliard inițial alocat pentru HoReCa, ulterior alocat pentru salvarea întregii economii dispus pe trei măsuri: măsura 1, 2, 3. Măsura 1 a fost acordată în întregime și vorbim de granturi foarte mici, măsura a doua, din 22.000 de companii care au aplicat din toate domeniile de activitate, doar 3.000 de companii au primit fonduri pentru capitalul de lucru, iar măsura trei a fost complet anulată și va fi refăcută.”, a explicat Daniel Mischie, președintele HORA.

De un an și ceva nu ai mai fost la festivaluri sau concerte. Chef FOA, unul dintre organizatorii Street Food Festival, e de părere că mâncarea la pachet nu are același farmec ca cea servita în restaurant.

Degeaba te lauzi că faci mâncare bună, dacă livrezi o farfurie goală, în timp ce îi povestești cât de bine ți-ai făcut treaba în bucătărie și ce mâncare bună ai în spate.”, a mărturisit acesta.

Companiile care furnizau echipamente pentru festivaluri și concerte, aproape de falimet

Iar companiile care furnizau echipamente pentru festivaluri și concerte rezistă din ce în ce mai greu. Asta pentru că nu au avut deloc de muncă în ultima perioadă.

Ratele bancare pentru echipamentele pe care le deținem au început să curgă, având în vedere că la noi nu s-a schimbat nimic în bine. Ministerul de Finanțe prin ANAF a început propririle.”, a precizat Dragoș Banu, reprezentant companii de scenotehnică.