SUA: Matt Gaetz introduce o moțiune pentru a-l demite pe Kevin McCarthy din funcția de președinte al Camerei Reprezentanților

  • Un congresman de extremă-dreapta depune o moțiune după ce și-a exprimat indignarea față de efortul bipartizan al speakerului pentru a evita închiderea guvernului.
  • Anunțul vine la două zile după ce Camera Reprezentanților a adoptat un proiect de lege privind cheltuielile provizorii.
  • Matt Gaetz, un republican de extremă-dreapta din Florida, a introdus luni o moțiune de revocare a lui Kevin McCarthy din funcția de președinte al Camerei Reprezentanților.

Congresmanul Matt Gaetz, un republican de extremă-dreapta din Florida, a introdus luni o moțiune de revocare a lui Kevin McCarthy din funcția de președinte al Camerei Reprezentanților, exprimându-și indignarea față de eforturile liderului republican de a evita o închidere a guvernului în acest weekend, scrie The Guardian.

„Kevin McCarthy nu va mai fi președintele Camerei sau va fi președintele Camerei și va lucra după bunul plac al democraților”, a declarat Gaetz reporterilor după ce a depus moțiunea. „Sunt împăcat cu oricare dintre rezultate, deoarece poporul american merită să știe cine îl guvernează”.

Anunțul vine la două zile după ce Camera Reprezentanților a adoptat un proiect de lege privind cheltuielile provizorii pentru a prelungi finanțarea guvernamentală până la 17 noiembrie, evitând astfel o închidere care ar fi putut forța sute de mii de lucrători federali să rămână fără salariu. Atât Camera Reprezentanților, cât și Senatul au adoptat proiectul de lege, cunoscut sub numele de rezoluție de continuare, cu majorități bipartizane, înainte ca Joe Biden să semneze legea sâmbătă seara.

Citește și: