• În trimestrul II, cererea pentru locuințe noi în capitală a înregistrat o creștere de 46%.
  • Cererea este în creștere în fiecare zonă din București, dar oferta are un minus de 26%.
  • „În Sud este dezvoltarea mult mai accelerată, în special în zona Popești-Leordeni”, a spus Cristian Nicola, expert imobiliar, la Aleph News.

Cererea pentru apartamente noi din București a crescut cu 46% în cel de-al doilea trimestru al anului faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce oferta are un minus de 26%, arată o analiză realizată de un portal imobiliar din România. Oferta crește în sudul și centrul capitalei, dar scade în Nord.

„În Sud este dezvoltarea mult mai accelerată, în special în zona Popești-Leordeni. Infrastructura s-a dezvoltat foarte mult în zona de sud, astfel că s-a deschis tot acel teren până la centură, care se dezvoltă foarte puternic, Metalurgie și toată zona aceea, care are deja utilitățile și infrastructura pentru a gestiona astfel de locuri”, a spus Cristian Nicola, expert imobiliar, la Aleph News.

Cererea la nivelul pieței din București

„Decizia de cumpărare durează mai mult pentru că au crescut creditele, dar este clar că cererea și dorința au crescut după nul trecut, când era nesiguranța aceea provocată și de război, inflație, iar acum, oamenii sunt mult mai siguri că prețurile nu au cum să scadă sau nu vor avea scăderi dramatice pe următorii ani”, a explicat Cristian Nicola, expert imobiliar, la Aleph News.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Citește și: