• Peste jumătate dintre cei chestionați spun că în mod sigur vor merge la vot.
  • Sondajul include şi întrebări referitoare la variante pentru turul al ll-lea al scrutinului prezidenţial.
  • O altă variantă este cea a unui tur ll cu Emil Boc, care l-ar învinge la un scor strâns pe Marcel Ciolacu.

Mircea Geoană, actual secretar general al NATO, este prima opţiune pentru alegerile prezidenţiale, din postura de candidat independent. Asta arată un nou sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. Variantele sondajului mai relevă că George Simion este contracandidatul ideal în turul 2, unde ar pierde în fața posibililor oponenți.

În plus, peste jumătate dintre cei chestionați spun că în mod sigur vor merge la vot. Sondajul include şi întrebări referitoare la variante pentru turul al ll-lea al scrutinului prezidenţial, liderul AUR, George Simion, fiind învins într-un scrutin în care contracandidaţi ar fi Mircea Geoană, Marcel Ciolacu sau Nicolae Ciucă. O altă variantă este cea a unui tur ll cu Emil Boc, care l-ar învinge la un scor strâns pe Marcel Ciolacu, dar ar fi depăşit clar într-o cursă de favoritul Mircea Geoană.

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale, cât de sigur sunteţi că aţi merge să votaţi ? (% total eşantion)”, 16,9% au răspuns „sigur, nu”, iar 57,2% au răspuns „sigur, da”. În ceea ce priveşte opţiunile pentru alegerile prezidenţiale, cele mai multe merg către candidatul independent Mircea Geoană, atât în cazul respondenţilor care îşi exprimă preferinţa pentru candidaţii din listă, cât şi în cazul celor care îşi exprimă preferinţa pentru candidaţii din listă şi declară că merg sigur la vot. În prima situaţie, Geoană ar fi votat de 25,3%, iar în cea de a doua, de 24,6%.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Citește și: