Reacția lui Medvedev când este întrebat de Navalnîi: „Un escroc politic care vrea să ajungă la putere pentru a-și atinge obiectivele”

Sursa foto: Profimedia
  • Medvedev: Navalnîi încearcă să pătrundă la putere pentru a-și atinge propriile obiective și nimic altceva.
  • Duminică a avut loc o a doua zi de proteste pentru eliberarea lui Alexey Navalnîi.

„Ce cred eu despre Navalnîi sau despre cetățeanul Navalnîi, o să vă spun. Consider că e un escroc politic, care, prin metode aventuroase, încearcă să ajungă la putere pentru a-și atinge obiectivele politice, iar activitățile sale au devenit în momentul de faţă mult mai cinice și de nestăpânit”, a spus Dmitri Medvedev într-un interviu acordat mass-media ruse.

Medvedev, despre protestele pro-Navalnîi

„Este absolut inacceptabil ca în timpul unei pandemii să scoți oamenii în stradă, inclusiv minori, și să participe la un miting ilegal. Nu mă îngrijorează un protest atâta timp cât este legal.”, adaugă Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

Duminică a avut loc o a doua zi de proteste pentru eliberarea lui Alexey Navalnîi. Poliţia a arestat un număr record de oameni – 5.135.

El a fost arestat pe 17 ianuarie pentru că nu a respectat o pedeapsă cu suspendare, după ce sosise de la Berlin, unde a petrecut luni de zile recuperându-se după atacul aproape fatal cu Novichok.