- Procesul durează mai puțin de o lună și este cunoscut sub numele de autotomie
- Corpurile rămase nu supraviețuiesc prea mult, iar capetele rămase încep să se hrănească cu alge
- Au fost numiți „melci alimentați cu energie solară”
Poate printre cele mai ciudate vietăți de pe planetă, melcii de mare sacoglossa au un „obicei” mai deosebit. Oamenii de știință din Japonia au descoperit că aceste exemplare se pot decapita singure, iar apoi își cresc un nou corp, inclusiv cu noi organe vitale, relatează The Guardian.
Procesul durează mai puțin de o lună și este cunoscut sub numele de autotomie. Natura se pare că nu încetează să ne uimească în fiecare zi.
„Am fost surprinși să vedem capul mișcându-se chiar după autotomie”, a spus Sayaka Mitoh, de la Universitatea Femeilor din Nara.
Corpurile rămase nu supraviețuiesc prea mult, iar capetele rămase încep să se hrănească cu alge. Oamenii de știință cred că acești melci au dezvoltat „tehnica” pentru a scăpa de un parazit din corpul lor.
Ținând cont că melcii rămân și fără sistem digestiv, este impresionant și cum obțin aceștia energie. Cercetătorii cred că se folosesc de fotosinteză, prin celulele algelor pe care le mănâncă.
„Îi numesc melci alimentați cu energie solară”, a glumit prof. Maria Byrne, de la Universitatea Sydney, care nu a fost implicată în cercetare.
În timp ce pe noi ne surprind tehnicile bazate pe celule stem, în rândul animalelor inferioare acestea sunt comune, fiind prezente la toate animalele nevertebrate.