- Dmitry Medvedev vrea o „recompensă maximă” pentru cei care ucid luptătorii NATO în Ucraina.
- Într-un atac pe rețelele de socializare, fostul președinte rus a descris o situație ipotetică în care NATO ar trimite trupe pentru a ajuta Kievul.
- Medvedev a spus că astfel de trupe ar fi ca „unitățile de pedeapsă ale lui Hitler” și că trupurile lor ar trebui lăsate pe câmp.
- Medvedev îl acuză pe Macron (nominal) și țările occidentale că se află în spatele atentatului de la Moscova.
Fostul președinte rus Dmitry Medvedev a lansat un atac online la adresa NATO, solicitând o recompensă pentru uciderea trupelor occidentale care intră în Ucraina, scrie Business Insider.
„Nu poate exista decât o singură regulă pentru acești păduchi de peste oceane, care, spre deosebire de nefericiții ucraineni, nu au fost obligați să meargă la război: să nu fie luați prizonieri!” a scris Medvedev, fostul președinte al Rusiei, acum vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, într-o postare pe X.
„Pentru fiecare luptător NATO ucis, aruncat în aer sau ars, trebuie să existe o recompensă maximă”, a adăugat el.
Medvedev a criticat un scenariu ipotetic pe care l-a propus el însuși, în care NATO va desfășura inițial trupe și forțe speciale în Ucraina pentru „îngrijire și organizare; antrenament”.
Oficialul rus a spus că orice forță NATO din Ucraina va fi considerată parte a „forțelor regulate” care luptă împotriva Moscovei.
„De aceea, ei pot fi tratați doar ca inamici; și nu doar inamici, ci ca detașamente de elită, pedepsitorii SS ai lui Hitler”, a continuat el.
Retorica lui Medvedev atinge diverse puncte de discuție folosite de obicei de Kremlin. Moscova se sprijină adesea pe nostalgia luptei Uniunii Sovietice împotriva Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial, acuzând Ucraina că este un stat condus de naziști ca o justificare pentru invazia sa.
De asemenea, Rusia a intensificat în mod repetat discuțiile despre conflictul direct cu NATO, președintele rus Vladimir Putin afirmând că va duce inevitabil la un al Treilea Război Mondial și o catastrofă nucleară.
Cheia acestei retorici a Rusiei este amplificarea ideii că NATO ar putea escalada tensiunile prin trimiterea de trupe în Ucraina. La urma urmei, Putin și-a descris invazia ca pe o mișcare de a reduce „agresiunea NATO”.
Citește și