• Credincioșii cer eliminarea plicurilor cu pomelnice la Iași.
  • Klaus Iohannis a promulgat legea pentru finanțarea cultelor.
  • Credincioșii se plâng că nu au acces la moaște în Catedrala din Iași.

Enoriașii din Iași ridică problema accesului la moaște în cadrul Catedralei Sfânta Parascheva, exprimând nemulțumirea în legătură cu obstacolele apărute în perioada pandemiei. Aceștia au inițiat o petiție online adresată Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, subliniind dificultățile întâmpinate în timpul slujbelor religioase.

Conform reclamațiilor, mesele cu plicuri, introduse inițial ca măsură de prevenție împotriva răspândirii virusului, au devenit o piedică în calea credincioșilor. Aceștia se plâng că nu pot accesa moaștele și sfintele icoane din cauza faptului că meselor cu plicuri au rămas nemanipulate de mult timp.

Cu disconfort, credincioșii au recurs la gesturi extreme, urcându-se cu picioarele pe mese pentru a-și putea exprima închinarea și respectul față de sfinții venerați.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
HONEYHLINE ÎNCEPE LUPTA PENTRU EMBRIONI
BUCUREȘTI E CEA MAI IEFTINĂ CAPITALĂ EUROPEANĂ


Într-o petiție publicată recent, enoriașii afirmă că banii plasați în plicuri sunt percepuți ca mită, compromițând atmosfera spirituală din cadrul bisericii.

Cu toate acestea, situația se complica și mai mult prin recenta modificare legislativă. Prin legea promulgată de Președintele Klaus Iohannis, cultele religioase din România au acum posibilitatea de a primi sprijin financiar oficial pentru construcția și repararea sediilor administrative, a cimitirelor, precum și a altor instituții aflate în proprietatea lor.

Totuși, această schimbare nu a fost primită cu entuziasm de către credincioși, care consideră că introducerea banilor în plicuri este neadecvată pentru Biserica lui Hristos și poate fi asociată cu practici ilegale, cum ar fi dare și luare de mită.

Citește și