• Mugur-Mihai Toader, fostul primar PSD al Sectorului 2, este noul prefect al Bucureștiului, după ce Rareș Hopincă a demisionat.
  • Toader preia funcția lui Rareş Hopincă, fostul prefect al Capitalei, care a demisionat pentru a candida la Primăria Sectorului 2 în alegerile locale de pe 9 iunie.
  • Guvernul condus de Marcel Ciolacu a eliberat din funcție 14 prefecți și 11 subprefecți, cu două luni înaintea alegerilor locale.

Mugur-Mihai Toader, fostul primar PSD al Sectorului 2, este noul prefect al Bucureștiului, după ce Rareș Hopincă a demisionat. Guvernul a demis 14 prefecți și 11 subprefecți care ar urma să candideze.

Toader preia funcția lui Rareş Hopincă, fostul prefect al Capitalei, care a demisionat pentru a candida la Primăria Sectorului 2 în alegerile locale de pe 9 iunie.

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a eliberat din funcție 14 prefecți și 11 subprefecți, cu două luni înaintea alegerilor locale.

Recomandări

CRESC TENSIUNILE CHINA-TAIWAN
CIOLACU: ROMÂNIA ȘI TURCIA NU SUNT COMPETITORI
STRESUL NE DOBOARĂ
FRANȚA SCHIMBĂ DOCTRINA
CE ȚINUTE AU ALES VEDETELE LA CANNES
CONFLICT VIOLENT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Această decizie a fost luată în conformitate cu Legea nr. 115 din 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, care interzice ca prefecții și subprefecții să poată candida fără ca mai întâi să îşi dea demisia din funcție cu cel puțin 50 de zile înaintea datei alegerilor.

„Legea nr. 115 din 2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale interzice ca prefecţii şi subprefecţii să poată candida fără ca mai întâi să îşi dea demisia din funcţie cu cel puţin 50 de zile înaintea datei alegerilor. Iar până în data de 9 iunie, mai avem 59 de zile. De aceea vine şi această serie de hotărâri”, a declarat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului, la briefingul de presă după ședința de Guvern de ieri.

Citește și