• Campanii de publicitate în masă vor avea loc în Albania, Irak, Egipt și Vietnam, cu planuri de a le introduce și în Turcia și India.
  • Pentru Albania, bugetul este de 30 de mii de lire
  • Pentru Egipt și Vietnam, bugetul este de 15 mii de lire.

Influencerii de pe TikTok vor fi plătiți de guvernul britanic pentru a-i îndemna pe migranți să nu traverseze Canalul Mânecii cu bărci mici, conform Sky News.

Ministerul de Interne din Marea Britanie a desfășurat campanii care încearcă să descurajeze migrația ilegală în Albania, Franța și Belgia în ultimii trei ani, dar acum ministrul James Cleverly a convenit asupra extinderii în mai multe țări noi. Campanii de publicitate în masă vor avea loc în Albania, Irak, Egipt și Vietnam, cu planuri de a le introduce și în Turcia și India.

O listă scurtă de influenceri din Albania include un rapper, doi comedianți, bloggeri de stil de viață, personalități TV și un scriitor de călătorii, care au fost aleși pentru capacitatea lor de a atrage tinerii. Ministerul de Interne a avut un buget de aproximativ 30.000 de lire sterline pentru a plăti influencerii albanezi.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Un buget de 15.000 de lire sterline a fost stabilit pentru a plăti influenceri din Egipt și Vietnam. Bugetul pentru influenceri turci, irakieni și indieni nu a fost încă decis, dar un total de 576.500 de lire sterline a fost aprobat pentru cele cinci țări.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat: „Contractanții de persoane folosesc frecvent rețelele sociale pentru a comercializa minciuni și pentru a-și promova activitățile criminale. Este vital să folosim aceleași platforme pentru a informa migranții despre adevărurile despre trecerea Canalului Mânecii și venirea în Marea Britanie.”

Citește și: