• Șeful diplomației cehe l-a numit pe Lavrov ,,clovn” , după ce rusul l-a criticat pe președintele Cehiei pentru afirmații legate de război.
  • Lavrov a respins comentariile președintelui ceh Petr Pavel și a transmis că declarațiile lui ,,nu corespund cu activitatea unui oficial politic normal” .
  • Președintele ceh Petr Pavel și-a exprimat convingerea că nu se poate avea încredere în China pentru a media un acord de pace între Rusia și Ucraina.

Ministrul ceh de externe Jan Lipavsky, ca răspuns la comentariile ministrului rus de externe Serghei Lavrov despre președintele ceh, l-a numit pe diplomatul rus clovn și a spus că Rusia este un stat terorist, iar conducerea sa ar trebui adusă în fața unui tribunal internațional, scrie Pravda.

Lipavsky a scris pe contul său de Twitter că „declarațiile clovnului Lavrov despre președintele nostru Pavel sunt pur și simplu ridicole” .

Rusia este un stat terorist, iar conducerea sa ar trebui adusă în fața unui tribunal internațional” , a mai spus diplomatul ceh.

Lipavsky nu a făcut trimitere directă la declaraţiile lui Lavrov. Cu toate acestea, ministrul rus de externe a declarat recent că reacția președintelui ceh la poziția Chinei cu privire la Ucraina a fost neconformă cu normele politice” .

Acestea sunt declarații care nu au nimic de-a face cu activitatea unui politician normal” , a declarat Lavrov.

Într-un interviu acordat publicației Politico, președintele ceh Petr Pavel și-a exprimat convingerea că nu se poate avea încredere în China pentru a media un acord de pace între Rusia și Ucraina, deoarece aceasta are beneficii din continuarea războiului.

Petr Pavel, un fost general care a condus Comitetul Militar al NATO în perioada 2015-2018, a fost neechivoc. Când vine vorba despre Ucraina, a spus el, China vrea doar ceea ce este cel mai bine pentru ea – şi acest lucru, pentru moment, înseamnă mai mult război.

Pe lângă Cehia, și alte țări sunt sceptice că Beijingul poate servi drept mediator neutru, având în vedere relaţiile sale diplomatice cu Rusia. 

Citește și

VIDEO. Cum a fost văzut fondatorul Amazon, Jeff Bezos, la Coachella? Ținuta sa a stârnit furori pe rețelele sociale

Prima păpușă Barbie care înfățișează o persoană cu sindromul Down. Cum a fost conceput modelul

OMS: Un atac biologic ar putea să se producă. Sudanezii au confiscat un laborator care conținea mostre de rujeolă