• Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că a primit informaţii, din rândul minerilor, cum că mai multe persoane sunt angajate fictiv în mină
  • Virgil Popescu va discuta cu autoritățile de la Hunedoara o posibilă preluare a Termocentralei de la Mintia
  • Virgil Popescu: „CEH practic a fost falimentată cu bună ştiinţă de cei de la PSD”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că a primit informaţii, din rândul minerilor, cum că mai multe persoane sunt angajate fictiv în mină. Popescu va avea, marţi, o întâlnire cu autorităţile din Hunedoara unde va discuta posibila preluare a Termocentralei de la Mintia.

Virgil Popescu a declarat, luni seara, la Digi24, că a primit informaţii cum că mai multe persoane ar fi angajate fictiv în mină.

„În urma acestui protest, chiar din rândul minerilor mi-au venit tot felul de informaţii că există persoane care sunt angajate şi care practic nu lucrează în mină. Sunt angajate fictiv. Aceste lucruri trebuie analizate, rezolvate şi curăţată Compania (CEH – n.) de asemenea practici, pentru a putea pune de o bază solidă”, a spus ministrul Energiei.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Virgil Popescu consideră că ceea ce s-a întâmplat la Lupeni nu este o soluţie: „Soluţia cu plata salariilor oricum era rezolvată prin această ordonanţă am dat-o şi iniţiat-o în urmă cu două săptămâni înainte de pornirea acestui protest”.

Ministrul Energiei se întâlneşte, marţi, cu reprezentanţi ai Termocentralei de la Mintia, cu preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, cu prefectul, cu sindicatele, pentru a discuta o posibilă preluare a Termocentralei de la Mintia, care şi ea are datorii.

„CEH practic a fost falimentată cu bună ştiinţă de cei de la PSD. Să reuşim să facem două societăţi (CEH şi Mintia – n.r.) care să fie viabile. Una a administraţiei locale şi una în continuarea Ministerului Energiei”, a mai spus ministrul Virgil Popescu.

Potrivit acestuia, din extracţia de cărbune nu se pot acoperi toate cheltuielile. Minerii de la exploatările de cărbune Livezeni, Vulcan şi Lupeni protestează de câteva zile pentru că nu au primit salariile. Lefurile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit plătite în 15 a lunii, însă conducerea Complexului Energetic Hunedoara a anunţat că acestea vor fi plătite până în data de 26 februarie.