• Wissing: O reducere a traficului pentru a contribui la îndeplinirea obiectivelor climatice ar fi posibilă doar prin măsuri care sunt dificil de comunicat publicului.
  • „Această afirmaţie este pur şi simplu greşită”, a declarat Julia Verlinden, liderul grupului parlamentar al Verzilor, referindu-se la ameninţarea lui Wissing.
  • La începutul lunii aprilie, Wissing a subliniat că guvernul nu intenţionează să implementeze o limită de viteză pe autostrăzi.

Ministrul german al Transporturilor ameninţă că va interzice circulaţia cu maşina în weekenduri pentru a îndeplini obiectivele climatice, dacă coaliţia de guvernare nu va adopta până în iulie reformele la Legea privind protecţia mediului.

„Faptul că amendamentul nu este încă în vigoare duce la incertitudini juridice şi factuale considerabile”, a scris ministrul Volker Wissing într-o scrisoare adresată liderilor grupurilor parlamentare ale coaliţiei, a relatat joi ziarul german BILD.

„Acest lucru nu serveşte nici climatului, nici reputaţiei guvernului federal”, a spus el, potrivit Politico.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

O reducere a traficului pentru a contribui la îndeplinirea obiectivelor climatice ar fi posibilă doar prin măsuri care sunt dificil de comunicat publicului, cum ar fi „interdicţii complete pe o perioadă nedeterminată de a conduce în zilele de sâmbătă şi duminică„, a adăugat Wissing.

Modificarea planificată a legii de reducere a emisiilor permite ca obiectivele climatice să fie revizuite prin examinarea tuturor sectoarelor împreună, nu individual. În cazul în care obiectivul global nu este atins doi ani la rând, atunci guvernul federal urmează să decidă în ce sector şi cu ce măsuri se va atinge cantitatea totală permisă de emisii de dioxid de carbon până în 2030.

În cazul în care reformele planificate nu vor fi adoptate de Parlament până la 15 iulie, Wissing avertizează că Ministerul Transporturilor va fi obligat să prezinte un „program de acţiune imediată care să asigure respectarea nivelurilor anuale de emisii ale sectorului transporturilor” până în 2030, ceea ce ar include o interdicţie de a conduce în weekenduri.

„Această afirmaţie este pur şi simplu greşită”, a declarat Julia Verlinden, liderul grupului parlamentar al Verzilor, pentru Agenţia germană de presă DPA, referindu-se la ameninţarea lui Wissing privind interzicerea circulaţiei rutiere în weekend. Ea a adăugat că Wissing nu ar trebui să panicheze oamenii în mod inutil, deoarece există şi alte modalităţi de a aborda problemele climatice, cum ar fi o limită de viteză.

Limita de viteză pe autostradă este o dezbatere controversată în Germania. La începutul lunii aprilie, Wissing a subliniat că guvernul nu intenţionează să implementeze o limită de viteză pe autostrăzi.

Citește și