• Managerul Spitalului Pantelimon din Bucureşti spune că nu există date care să ateste o viciere a tratamentului în secţia de Terapie Intensivă şi că au fost „decese care nu au putut fi evitate”.
  • Bogdan Socea afirmă că raportul final va fi gata până miercuri.
  • Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a spus vineri la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală că până acum nu sunt date care să susţină acuzaţiile aduse.

Managerul Spitalului „Sfântul Pantelimon” din Bucureşti, Bogdan Socea, spune că, din analiza preliminară, nu există date care să ateste o viciere a tratamentului în secţia de Terapie Intensivă şi că au fost „decese care nu au putut fi evitate”.

„Până în momentul de faţă, din analiza preliminară, nu s-au constatat date care să ateste o viciere a tratamentului în secţia de Terapie Intensivă. De asemenea, nu au fost sesizări anterioare la niciunul dintre organisme, nici la comisiile spitalului cu privire la posibile nereguli în Secţia ATI. Suntem foarte preocupaţi de siguranţa pacientului şi pacienţii sunt trataţi la noi în siguranţă. Medicii ATI, ca toţi medicii spitalului, depun toate eforturile pentru a reuşi în fiecare caz în parte. Tratăm fiecare bolnav în parte”, spune Managerul Spitalului Pantelimon din Bucureşti, Bogdan Socea

El spune că „au fost decese care nu au putut fi evitate”. Socea afirmă că raportul final va fi gata până miercuri.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Corpul de Control al ministrului Sănătăţii se află vineri la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală, unde 20 de pacienţi internaţi la Terapie Intensivă ar fi murit în decurs de patru zile, în urma administrării incorecte a unui medicament.

Rafila, la Spitalul „Sf. Pantelimon”: Nu sunt până acum elemente care să susţină acuzaţiile

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a spus vineri la Spitalul „Sfântul Pantelimon” din Capitală că până acum nu sunt date care să susţină acuzaţiile aduse, dar că investigaţiile merg mai departe. „Cele 17 decese sunt absolut regretabile”, a mai spus Rafila.

„Corpul de control al ministrului Sănătăţii este de dimineaţa aici, se iau note de informare din partea personalului care lucrează în secţia ATI şi se lucrează şi împreună cu comisia de investigaţie internă a spitalului, care e formată din profesionişti din spital şi bineînţeles Colegiul Medicilor. Nu sunt până în momentul de faţă elemente care să susţină aceste acuzaţii, dar asta nu înseamnă că nu mergem în continuare cu investigaţia”, a declarat Alexandru Rafila.

Acesta a spus că speră că acuzaţiile vor fi infirmate de cele trei investigaţii care se desfăşoară în paralele şi că speră că până la mijlocul săptămânii viitoare vor fi disponibile concluziile.

„Ne interesează siguranţa pacientului, dacă au fost decese ele sunt regretabile. Suntem alături de familii, dar sunt situaţii în care starea biologică a unui pacient este foarte degradată şi se întâmplă şi decese, iar aceste 17 decese care s-au întâmplat în decursul celor 4 zile, între 4 şi 7 aprilie, sunt absolut regretabile”, a mai spus Rafila.

Citește și