Un elicopter aparținând Armatei SUA a aterizat forțat, joi, în nordul Capitalei, în sensul giratoriu din Piața Charles de Gaulle, unde a doborât doi stâlpi de iluminat.

Lucian Bode, ministrul de Interne, a reacționat cu privire la acest incident și a precizat că echipajul a luat decizia de a ateriza forțat după ce a constatat o defecțiune tehnică și a constatat că pierde din altitudine, fiind ales un loc considerat sigur.

Citește și Mărturia unui polițist, martor la aterizarea forţată a elicopterului militar: Puteam să asistăm la o tragedie

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

„Elicopterul aparține forțelor armate americane. În momentul în care au sesizat acea defecțiune tehnică și au constatat că pierd din altitudine, au hotărât să aterizeze forțat într-un loc pe care ei l-au considerat sigur.Din informațiile pe care le avem în acest moment, sunt doar pierderi materiale. La aterizare a atins doi stâlpi (…) care au căzut peste mașinile care erau în acel moment în piață. Sunt câteva mașini avariate, nu sunt victime, este un lucru foarte important. Noi am securizat zona, se dirijează circulația în Piața Charles de Gaulle, astfel încât după ce se fac toate procedurile tehnice elicopterul să fie transportat la baza aeriană”, a declarat Lucian Bode.

Mai mult, Lucian Bode a transmis că este în derulare o anchetă la care vor participa și specialiști ai Ministerului Apărării Naționale.