• Ministrul Transporturilor și vicepreședintele USR PLUS Cătălin Drulă a comentat miercuri situația tensionată din politică
  • Acesta a afirmat că, săptămâna trecută, „coaliția de guvernare a trecut printr-un moment greu
  • După demiterea ministrului Sănătății, Cătălin Drulă l-a numit pe premierul Florin Cîțu un „zombie politic”
  • Ministrul Transporturilor a avut discuții „și în privat” cu premierul țării

„Săptămâna trecută coaliția de guvernare a trecut printr-un moment greu. Ce s-a spus atunci, s-a spus. Poate fiecare am exagerat. Nu vreau să mai redeschidem răni. Am avut discuții și în privat cu premierul, care vor rămâne private. Eu sunt un om de echipă și loial când funcționăm ca o echipă. Important e actul de guvernare”, a declarat Cătălin Drulă pentru HotNews.ro.

„Avem enorm de muncă și la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, și în toate domeniile. Această coaliție a găsit resursele de a continua programul de guvernare. Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR are capacitatea de a reforma această țară și de a pune pe baze solide dezvoltarea României în deceniul următor”, a mai continuat ministrul Transporturilor.

Premierul Florin Cîțu, declarații după ce a fost poreclit

Întrebat, miercuri, de jurnaliști, dacă ministrul Cătălin Drulă și-a cerut scuze după ce l-a numit „zombie politic”, premierul a spus că nu va ține cont de remarca ministrului când va face evaluarea.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ

„Eu am spus cum îi voi evalua pe miniștri. Până la urmă este vorba de conștiință și de onoarea celor care fac astfel de declarații. (…) V-ați obișnuit că eu nu spun ceea ce discut în privat cu colegii mei”, a spus Florin Cîțu.

Situație tensionată după demiterea ministrului Sănătății

Atât ministrul sănătății Vlad Voiculescu, cât și secretarul de stat Andreea Moldovan au fost demiși de premierul Florin Cîțu, în urma discuțiilor avute cu Dan Barna, liderul USR PLUS, în ziua de 14 aprilie.

Demiterea lui Vlad Voiculescu a avut loc după săptămâni de tensiune în coaliție. Decizia premierului a venit la o zi după ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, care prevedea noi criterii pentru carantinarea unei localități. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial fără informarea premierului Florin Cîțu.

Cine este Ioana Mihăilă, propunerea pentru funcția de ministru al Sănătății

USR PLUS o propune pe Ioana Mihăilă, în prezent secretar de stat în Ministerul Sănătății, pentru a prelua conducerea acestei instituții. Propunerea a fost înaintată premierului Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu s-a arătat încrezător că partenerii de coaliție de la USR-PLUS vor nominaliza o persoană potrivită pentru a prelua portofoliul de ministru al Sănătății, lăsat liber prin demiterea lui Vlad Voiculescu.

„Sunt sigur și ne vom uita la propunerea colegilor de la USR-PLUS, dar cu siguranță avem încredere în responsabilitatea colegilor noștri că vor nominaliza o persoană care să poată să ducă mai departe munca în Ministerul Sănătății”, a declarat Cîțu, miercuri, la Palatul Parlamentului.