• Maria Pevcikh a afirmat că Navalnîi a fost ucis o zi mai târziu pentru că Putin nu putea tolera gândul că era liber.
  • Navalnîi ar fi trebuit să fie eliberat în zilele următoare”, a adăugat ea.
  • Washingtonul a acuzat Moscova că arestează cetăţeni americani sub acuzaţii nefondate.

Criticul Kremlinului, în vârstă de 47 de ani, a murit pe 16 februarie, după ce a petrecut mai mult de trei ani în spatele gratiilor, provocând indignarea şi condamnarea liderilor occidentali şi a susţinătorilor săi. Preşedintelui rus Vladimir Putin i s-a propus să îl schimbe pe ofiţerul FSB şi ucigaşul Vadim Krasikov, care ispăşeşte o pedeapsă pentru crimă la Berlin, cu doi cetăţeni americani şi Alexei Navalnîi”, a declarat Maria Pevchikh, aliată a acestuia, conform AFP.

Am primit confirmarea că negocierile erau în curs de desfăşurare şi se aflau în stadiul final”, după doi ani de discuţii între Moscova, Washington şi Berlin, a adăugat ea. Navalnîi ar fi trebuit să fie eliberat în zilele următoare”, a adăugat ea. Potrivit Reuters, Maria Pevcikh a afirmat că Navalnîi a fost ucis o zi mai târziu pentru că Putin nu putea tolera gândul că era liber.

Întrebată în legătură cu aceste afirmaţii în timpul unei şedinţe de informare obişnuite, purtătoarea de cuvânt a guvernului german a refuzat să comenteze.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Krasikov ispăşeşte o condamnare pe viaţă în Germania pentru uciderea în 2019 a fostului comandant separatist Zelimkhan Khangoshvili într-un parc din Berlin, despre care autorităţile germane spun că a fost ordonată de serviciile de informaţii ruseşti.

Washingtonul a acuzat Moscova că arestează cetăţeni americani sub acuzaţii nefondate, pentru a-i folosi ca monedă de schimb pentru a obţine eliberarea unor ruşi condamnaţi în străinătate.

Printre cetăţenii americani reţinuţi în Rusia se numără fostul puşcaş marin american, Paul Whelan, şi reporterul de la Wall Street Journal, Evan Gershkovich, ambii acuzaţi de spionaj.

Citește și