• Mama lui Alexei Navalnîi a declarat că a văzut trupul neînsuflețit al acestuia.
  • Aliații fostului lider al opoziției au declarat că documentul arată că Navalnîi a murit din cauze naturale.
  • Navalnîi a murit vinerea trecută într-o colonie penală din Rusia. Mamei și soției sale, Iulia Navalnaya, li s-a refuzat anterior accesul la trupul său după moartea sa.
  • Kremlinul neagă cu vehemență orice implicare în moartea criticului lui Putin, în ciuda acuzațiilor larg răspândite din partea opoziției interne și a liderilor internaționali.

Mamei lui Navalny i s-a dat un ultimatum, scrie BBC.

Anchetatorul i-a dat mamei lui Alexei Navalnîi un ultimatum pentru a fi de acord cu o înmormântare secretă, relatează secretarul de presă al lui Navalny, Kira Yarmysh.

„Acum o oră, un anchetator a sunat-o pe mama lui Alexei și i-a dat un ultimatum. Fie acceptă o înmormântare secretă fără adio public în 3 ore, fie Alexei va fi îngropat într-o colonie. Ea a refuzat să negocieze cu Comisia de Anchetă pentru că nu au autoritatea de a decide cum și unde ar trebui să-și îngroape fiul. Ea cere respectarea legii, care obligă anchetatorii să predea cadavrul în termen de două zile de la stabilirea cauzei morții”, a scris Yarmysh.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Din documentele medicale pe care le-a semnat, aceste două zile expiră mâine. Ea insistă ca autoritățile să permită ca înmormântarea și slujba de pomenire să se țină în conformitate cu obiceiurile”, a adăugat ea.

Echipa lui Navalny a anunțat o recompensă pentru informații despre circumstanțele uciderii lui Navalnîi.

Pentru informații valoroase, proiectul oferă o recompensă în numerar de 20.000 EUR și asistență în călătoriile în afara Rusiei.

Informațiile pot fi primite la adresa poștală: navalnybox@protonmail.com.

Citește și