• NATO va lansa săptămâna viitoare exerciții militare care vor implica exersarea utilizării armelor nucleare europene.
  • Exercițiile vor începe luni (17 octombrie), ca parte a exercițiului nuclear anual numit Steadfast Noon și se vor încheia pe 30 octombrie.
  • În cadrul acestui exercițiu intens, până la 60 de aeronave vor antrena zboruri deasupra Belgiei, a Mării Nordului și a Marii Britanii.

NATO va lansa săptămâna viitoare exerciții militare care vor implica exersarea utilizării armelor nucleare europene. Exercițiile vor începe luni (17 octombrie), ca parte a exercițiului nuclear anual numit Steadfast Noon și se vor încheia pe 30 octombrie.

În cadrul acestui exercițiu intens, până la 60 de aeronave vor antrena zboruri deasupra Belgiei, a Mării Nordului și a Marii Britanii. S-a dezvăluit că printre avioanele implicate se vor număra avioane de luptă de înaltă tehnologie și bombardiere americane cu rază lungă de acțiune B-52.

În ciuda tensiunilor recente, exercițiul de rutină nu este „legat de evenimentele mondiale actuale”, potrivit NATO. Aceasta vine după ce Vladimir Putin a amenințat că ciocnirile directe cu țara sa ar duce la o catastrofă globală”.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Alianța a emis o declarație online care a confirmat că exercițiile nu vor implica arme reale, relatează Daily Mail. Purtătorul de cuvânt Oana Lungescu a declarat că practica are ca scop să se asigure că descurajarea nucleară a NATO rămâne sigură, securizată și eficientă”.

S-a raportat că exercițiile vor avea loc în Belgia și vor implica 14 țări. Putin a declarat că recenta mobilizare militară pe care a emis-o este pe cale să se încheie. El a adăugat că nu are intenția de a mai urma conscripții suplimentare.

Liderul a vorbit la Astana, în urma unei reuniuni a Summitului Comunității Statelor Independente (CSI) și a stat de vorbă cu liderii statelor ex-sovietice. El a declarat reporterilor: „Introducerea de trupe într-o confruntare directă cu armata rusă este un pas foarte periculos care ar putea duce la o catastrofă globală. Sper că cei care vorbesc despre acest lucru au suficient bun simț pentru a nu face astfel de pași”.

El a adăugat: Nu este nevoie acum de lovituri masive. Există alte sarcini. Deocamdată. Și apoi va fi clar. Noi nu ne propunem sarcina de a distruge Ucraina. Nu, bineînțeles că nu”.