• NATO a realizat un plan pentru producția de armament defensiv, în contextul refacerii stocurilor statelor membre care au făcut livrări Ucrainei.
  • Alianța le cere producătorilor standard comun pentru obuze.
  • Adesea sunt necesare calcule suplimentare pentru a lovi cu exactitate o țintă.

NATO a realizat un plan pentru producția de armament defensiv, în contextul refacerii stocurilor statelor membre care au făcut livrări Ucrainei. Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO, a declarat că Alianța Nord-Atlantică trebuie să depună mai multe eforturi pentru a stabili standarde comune la nivelul producției din interiorul statelor membre, scrie Reuters.

În condițiile în care Ucraina are nevoie de mai multe obuze de artilerie decât se fabrică în țările aliate, secretarul a anunțat un plan de acțiune menit „să abordeze rapid deficitele din stocurile noastre”.

Stoltenberg a vorbit cu puțin timp înaintea unei reuniuni a miniștrilor Apărării din țările membre NATO, la care vor lua parte șefii a 20 dintre cele mai importante companii din industria de apărare. Discuțiile se vor mai axa și pe rachete pentru sistemele de apărare aeriană Patriot și NASAMS și rachete cu o rază de acțiune de sute de kilometri, cum ar fi Storm Shadow, de fabricație britanică.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Standardele impuse de NATO vizează numai cartușele cu arme de calibru mic, nu și obuzele de artilerie, explică agenția Reuters. Unele țări au adoptat standarde pentru proiectilele de 155 mm folosite de obuziere, însă specialiștii atrag atenția că adesea sunt necesare calcule suplimentare pentru a lovi cu exactitate o țintă.