• Orașul New York va pune capăt tuturor afacerilor cu administrația Trump
  • Orașul se așteaptă la o provocare din punct de vedere juridic.
  • Bill de Blasio a declarat că orașul va alege noi furnizori pentru a gestiona concesiunile

Orașul New York va pune capăt tuturor afacerilor cu administrația Trump după ce președintele a încurajat mulțimile să asalteze Capitoliul, a spus primarul Bill de Blasio, relatează Bloomberg.

„Contractele sunt foarte clare: dacă conducerea unei companii este angajată în activități ilegale, avem dreptul să întrerupem contractul. Incitarea unei insurecții împotriva guvernului SUA constituie în mod clar o activitate criminală”, a spus Bill de Blasio, primarul orașului New York.

Orașul se așteaptă la o provocare din punct de vedere juridic. New York se va alătura unei mulțimi a companiilor care refuză să lucreze cu președintele, după ce acesta a încurajat o mulțime de susținători să asalteze Capitolul săptămâna trecută.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Bill de Blasio, primarul NYC: „Au profitat de aceste contracte. Nu vor mai profita.”

El a fost abandonat de Deutsche Bank, PGA of America și firma de servicii imobiliare Cushman & Wakefield, iar o serie de corporații promit să pună capăt contribuțiilor susținătorilor lui Trump în Congres.

Administrația Trump are contracte de peste 17 milioane de dolari cu New York City. Multe sunt destinate atracțiilor turistice, inclusiv un teren de golf, un carusel și două patinoare. Unul, patinoarul Wollman din Central Park, a generat venituri de 9,4 milioane de dolari pentru administrația Trump, conform celor mai recente dezvăluiri financiare.

Bill de Blasio a declarat că orașul va alege noi furnizori pentru a gestiona concesiunile.

„Probabil că ne vor provoca în instanță. Suntem pe un teren legal puternic. Vom face ca noi furnizori să intre și să preia rapid”, a încheiat acesta.