Nicușor Dan, după ce bugetul său a fost respins: Aștept de la USR PLUS propria variantă de buget

„Azi, în ședința Consiliului General, bugetul Primăriei Municipiului București pentru 2021 nu a obținut numărul de voturi necesare. Sunt total nemulțumit că începerea investițiilor și plata datoriilor riscă să întârzie, iar asta din motive greu de înțeles pentru oricine”, a scris Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Edilul general a spus că proiectul propus de el „a fost dezbătut timp de șase săptămâni cu partenerii din grupurile PNL, PMP și USR PLUS”.

„Aveam toate motivele să cred că lucrurile merg în direcția bună. Acum însă, consilierii generali USR PLUS au decis să nu mai susțină bugetul, el obținând doar voturile PNL și PMP în ședința de azi. Având în vedere această situație, aștept de la USR PLUS propria variantă de buget, care să respecte pe deplin obiectivele de investiții deja discutate, viziunea de dezvoltare pe care o susținem împreună și dorințele bucureștenilor și, în același timp, să nu arunce Primăria Capitalei în incapacitate de plată”, a completat el.

„Fac un apel la înțelepciune și echilibru și am toată deschiderea să mă așez din nou la masă ca să rediscutăm bugetul, excluzând însă orice condiționalități care nu au legătură cu bugetul. Bucureștenii nu trebuie să pătimească în continuare din cauza unor ambiții nerezonabile”, a mai spus Nicușor Dan.

Bugetul Capitalei a fost respins, miercuri, cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri. Consilierii generali ai USR PLUS i-au cerut lui Nicușor Dan să retragă proiectul de buget: „Avem motive să credem că estimările de venituri nu sunt realiste”.