Proiectul de buget al Capitalei, inițiat de Nicușor Dan, a fost respins. Ce se întâmplă cu investițiile

Odiseea celor 4 spitale din Sectorul 1 continuă. Nicușor Dan: „Le administrez, cu condiţia să se asigure banii necesari“ Mediafax Foto
  • Consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul
  • Ei spun că proiectul de buget nu a fost dezbătut, iar veniturie „nu sunt realistice”
  • Pe de altă parte, Nicușor Dan spune că „toate discuțiile care trebuiau să aibă loc pe buget au avut loc și au fost extrem de civilizate și de constructive și s-au adus îmbunătățiri

Bugetul Capitalei a fost respins, miercuri, cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri, după ce consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturie „nu sunt realistice”.

Consilierii USR PLUS din Consiliul General i-au cerut lui Nicușor Dan să retragă proiectul de buget al Capitalei: „Avem motive să credem că estimările de venituri nu sunt realistice”.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, s-a împotrivit și a respins criticile aduse de consilierii USR PLUS.

Sunt uluit. Noi am avut un buget. Primarul a discutat cu fiecare din grupurile de consilieri din majoritate. Grupurile de consilieri din majoritate au discutat între ele încă de acum șase săptămâni și acum venim și spunem că e un alt buget. Realmente nu se poate așa.

Deci în opinia mea toate discuțiile care trebuiau să aibă loc pe buget au avut loc și au fost extrem de civilizate și de constructive și s-au adus îmbunătățiri. Dacă se dorește să mai discutăm pe buget o putem face, dar haideți să ne grăbim să dom bucureștenilor bugetul pe care-l așteaptă să putem începe investițiile”, spus Nicușor Dan.

Anterior, consiierii PNL din CGMB au anunțat că susțin propunerea de buget inițiată de Primarul General, Nicușor Dan: „Avem așteptările noastre față de ceea ce trebuie făcut dar nu rezolvăm lucrurile decât lucrând împreună”.

În continuare, Capitala va funcționa în baza bugetului de anul trecut, iar consilierii generali vor trebui să convoace o nouă ședință pentru a vota din nou bugetul.