• Nikki Haley, fost ambasador al ONU, a câștigat primarul prezidențial republican din Vermont, reprezentând prima sa victorie în Super Tuesday.
  • Deși a avut o victorie îngustă în Vermont, Trump și-a consolidat avantajul în competițiile de Super Tuesday cu alte victorii în alte state.
  • La un miting de duminică în South Burlington, Vermont, lui Haley i s-a alăturat guvernatorul Phil Scott.

Fostul ambasador al ONU, Nikki Haley a câștigat primarul prezidențial republican din Vermont, scrie NBC News. Aceasta reprezintă prima ei victorie în Super Tuesday, pe fondul unui val de alte apeluri de stat pentru fostul președinte Donald Trump.

În ciuda victoriei înguste a lui Haley în Vermont, Trump își extinde avantajul de delegat național cu victorii în alte concursuri de Super Tuesday. Însă slăbiciunea sa în rândul independenților și al altor republicani non-core care participă la primarile GOP din acest an s-a arătat în Vermont.

Timp de săptămâni, campania lui Haley a indicat state din Noua Anglie, precum Vermont, ca parte a drumului ei înainte. Statul are un sistem primar deschis, care permite oricărui alegător înregistrat să participe la concursul de nominalizare a republicanilor.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Într-un memoriu înainte de primarul din New Hampshire din 23 ianuarie, campania Haley a scris că „există un teren fertil semnificativ pentru Nikki” în Super Tuesday din cauza acelor reguli.

„Unsprezece din cele 16 state Super Tuesday au primare deschise sau semi-deschise. Din cei 874 de delegați disponibili în Super Tuesday, aproximativ două treimi sunt în state cu primare deschise sau semi-deschise”, se mai spune în nota.

La un miting de duminică în South Burlington, Vermont, lui Haley i s-a alăturat guvernatorul Phil Scott, care este unul dintre cei doi guvernatori republicani care au susținut-o, împreună cu guvernatorul Chris Sununu din vecinul New Hampshire.

„Voi continua să lupt” pentru că „70% dintre americani spun că nu-i vor pe Donald Trump sau Joe Biden”, a spus Haley.

„La alegerile generale, avem de ales. Într-un primar, facem alegerea noastră. Acesta este momentul să facem alegerea noastră”, a adăugat ea.

Citește și