• Președintele Joe Biden și fostul președinte Donald Trump au obținut marți victorii în competițiile de nominalizare la nivel statal din întreaga țară.
  • Într-un discurs de victorie ținut la proprietatea sa Mar-A-Lago din Florida, Trump s-a concentrat pe politicile de imigrație ale lui Biden și l-a numit „cel mai rău președinte” din istorie.
  • Într-o declarație, Biden l-a catalogat din nou pe Trump drept o amenințare la adresa democrației americane.

Președintele Joe Biden și fostul președinte Donald Trump au obținut marți victorii în competițiile de nominalizare la nivel statal din întreaga țară, pregătind o revanșă istorică la alegerile generale din noiembrie, în ciuda ratingurilor scăzute pentru ambii candidați.

Trump a câștigat voturile republicanilor în mai multe state – inclusiv în California și Texas, bogate în delegați – învingând-o pe fosta ambasadoare la ONU Nikki Haley, singura sa rivală rămasă, care nu mai are o cale viabilă spre nominalizare. Singura ei victorie de până acum din această seară a venit în Vermont, potrivit proiecțiilor Edison Research.

După o performanță impunătoare în 15 state în care mai mult de o treime din delegații republicani erau în joc la Super Tuesday, Trump aproape că și-a asigurat a treia nominalizare prezidențială consecutivă, în ciuda faptului că se confruntă cu o mulțime de acuzații penale.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?
E GENUL MEU
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL

Trump și Biden și-au îndreptat atenția unul asupra celuilalt pe măsură ce rezultatele deveneau clare, scrie Reuters. Într-un discurs de victorie ținut la proprietatea sa Mar-A-Lago din Florida, Trump s-a concentrat pe politicile de imigrație ale lui Biden și l-a numit „cel mai rău președinte” din istorie. „Orașele noastre sunt invadate de infracțiuni comise de migranți”, a spus el, deși datele privind criminalitatea nu susțin această afirmație.

Într-o declarație, Biden l-a catalogat din nou pe Trump drept o amenințare la adresa democrației americane. „Rezultatele din această seară lasă poporul american cu o alegere clară: Vom continua să mergem înainte sau îi vom permite lui Donald Trump să ne tragă înapoi în haosul, diviziunea și întunericul care i-au definit mandatul?”, a declarat Biden.

Citește și