• Prețul la vedere a atins un nivel record de 2.141,59 dolari.
  • Reducerile costurilor de împrumut împing de obicei aurul mai sus deoarece acesta nu oferă nicio dobândă.
  • Marți, investitorii s-au înghesuit să cumpere acest activ refugiu sigur”.

Prețul aurului a atins un nivel record, pe fondul neliniștii investitorilor din cauza tensiunilor din Orientul Mijlociu și a speculațiilor că ratele dobânzilor din SUA vor fi reduse până în vară, scrie The Guardian.

Marți, investitorii s-au înghesuit să cumpere acest activ refugiu sigur”, iar prețul la vedere a atins un nivel record de 2.141,59 dolari (aproximativ 1.685 de lire sterline) pentru o uncie, depășind recordul anterior de 2.135 de dolari din decembrie, înainte de a se retrage din nou la aproximativ 2.128 de dolari.

Se așteaptă din ce în ce mai mult ca Rezerva Federală a SUA să reducă ratele dobânzilor – aflate acum la cel mai ridicat nivel din ultimii 23 de ani – în luna iunie. Reducerile costurilor de împrumut împing de obicei aurul mai sus deoarece acesta nu oferă nicio dobândă.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

Metalul prețios este, de asemenea, folosit ca un depozit de valoare de încredere în perioadele de incertitudine politică și financiară. A crescut cu peste 300 de dolari pe uncie de la începutul războiului dintre Israel și Hamas, iar unii analiști cred că ar putea depăși pragul de 2.300 de dolari.

Ricardo Evangelista, analist senior la ActivTrades, a declarat: Îngrijorările legate de perspectivele economice globale, tensiunile geopolitice și schimbarea așteptărilor față de reducerea mai devreme a ratelor dobânzilor au alimentat creșterea cererii pentru metalul prețios, ceea ce a dus la traiectoria ascendentă a prețului său. Aurul, în schimb, a atins noi maxime pe măsură ce tensiunile geopolitice au crescut. Este posibil ca această situație să fie pe cale să se inverseze.”

Citește și