• Fondurile de investiții au încredere în economia regiunii și a României.
  • România este cu siguranță una dintre piețele în creștere.
  • Studiul mai indică o stabilizare și chiar o reducere a așteptărilor din partea vânzătorilor privind prețurile.

Fondurile de investiții au încredere în economia regiunii și a României, arată un studiu recent al companiei de consultanță și audit Deloitte România. Regiunea are numeroase oportunități de oferit investitorilor, iar România este cu siguranță una dintre piețele în creștere, care și-a dovedit capacitatea de a oferi un mediu propice pentru investitorii de profil, spune Radu Dumitrescu, partener la Deloitte.

„Faptul că noi suntem și logistic și vom fi un capăt de pod esențial aici, ca să nu mai vorbim de Republica Moldova, locația noastră este argumentul cheie în contextul acesta, pentru că altfel, forța noastră de muncă nu mai este, este plecată. Ne este foarte greu să importăm din Asia ca să ne lăudăm cu ceva. Suntem stabili politic. Asta e important. Ceva ce părea de neconceput, doi poli de putere politică complet opuși și-au dat mâna și au pus în prioritate economia”, a explicat Adrian Mitroi, profesor de finanțe comportamentale, la Aleph News.

Studiul mai indică o stabilizare și chiar o reducere a așteptărilor din partea vânzătorilor privind prețurile, în condițiile în care 46% dintre respondenți consideră că acestea au rămas aceleași în a doua jumătate a anului 2023, iar 38% dintre ei au observat chiar o scădere. Pentru următoarele 12 luni, 40% dintre participanții la studiu se așteaptă ca acestea să rămână constante.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

„Avem o stabilitate economică. Două treimi din lume votează anul acesta, deci este al doilea plus important. Al treilea, legat de primele două, asistența pe care noi o oferim și NATO, suntem printre cei mai buni platnici și pe NATO și pe Uniunea Europeană. Raportul între contribuția noastră și ce primim noi de la UE ne pune destul de departe în clasament. Nu suntem atât de abili precum este Polonia”, a spus Adrian Mitroi, profesor de finanțe comportamentale, la Aleph News.

Citește și