• Doar 3 județe și Bucureștiul au salarii medii peste 5.000 lei net.
  • Topul celor mai mari salarii sunt Ilfov, Sibiu, Cluj și Timiș.
  • Expert: „Regiunile sărace nu sunt dezvoltate economic și industrial”.

Ciolacu ne promite salarii brute de 10.000 de lei, dar realitatea arată altfel. Doar 3 judeţe şi Bucureştiul au salarii medii mai mari de 5.000 de lei net pe lună, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică. Astfel, angajații din București câștigă în medie 6.000 de lei net pe lună, Cluj câștigă 5.800, Timiș 5.700, iar Sibiu 5.000. Unul dintre motivele discrepanței este că regiunile mai sărace nu sunt suficient de dezvoltate pe plan economic și industrial, spune compania de recrutare Elite Searchers.

În cele mai dezvoltate regiuni din România sunt prezente multinaționale și companii industriale puternice, care cresc cererea de forță de muncă, adaugă compania. Datele INS arată că 24 de județe, adică mai mult de jumătate din ele, plătesc salarii mai mici de 4.000 de lei.

Un studiu Reveal Marketing Research arată că 54% dintre persoane sunt interesate de posibilitatea de creștere a salariului în timp. Peste 30% sunt cu ochii pe beneficiile suplimentare – cum ar fi abonamente la sală, cursuri de formare sau asigurări suplimentare de sănatate. La fel de important pentru viitorul angajat este și echilibrul între serviciu și viața personală.

Recomandări

JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
ÎȚI INTRĂ LA SUFLET
APPLE, ÎN DISCUȚII CU OPENAI
AU GĂSIT CHEIA SUCCESULUI

73% din generația X își pierde intersul pentru ofertă dacă salariul este sub nivelul așteptărilor. Important este să fim cu ochii pe cei care vor să plece în străinătate. Peste 60% dintre respondenți o văd ca pe o oportunitate. Generația Z, cu vârste până în 26 de ani, e cea mai dispusă să lase totul și să plece.

Citește și