• Business Insider a întrebat două experte care sunt cele mai potrivite culori de purtat la un interviu.
  • Albastru și Taupe pot da impresia că ești o persoană de încredere.
  • Dacă porți roșu, te vei simți mai încrezător/încrezătoare.

Business Insider a întrebat doi experți care sunt cele mai bune culori de purtat la un interviu de angajare.

Iată ce au răspuns.

1. Roz

Roz emană un vibe relaxat și îți poate da confortul de care ai nevoie, astfel că și tu și intervievatorul vă veți simți în largul vostru, potrivit expertei Amy Wax, creatoarea aplicației Color911.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Decât un roz aprins, recomand un roz pastelat, care arată că te poți înțelege ușor cu o persoană”, a spus ea pentru Business Insider.

2. Albastru

Albastru poate da senzația de încredere, spune Wax.

„Nuanțele de albastru care sunt relaxante vizual dau impresia că poți avea încredere în persoana care o poartă, mai ales la job”.

Sunt recomandate nuanțe mai deschise de albastru-gri sau bleumarin.

3. Mov

Nuanțele de mov sunt asociate cu relațiile interpersonale.

Dacă vrei să arăți că ești o persoană deschisă către spiritualitate sau relații strânse, movul ar putea fi culoarea perfectă, spune Michelle Lewis, expertă în psihologia culorilor și fondatoarea The Color Cure.

Dacă vrei să aplici pentru un job care ține de terapie, la un studio de yoga sau într-un mediu religios, movul ar putea fi o alegere foarte utilă.

4. Verde

Verdele poate da impresia de fiabilitate.

Verdele închis poate fi foarte atrăgător de purtat la un interviu de angajare, spune Wax.

„Această culoare clasică denotă stabilitate și o persoană care lucrează bine cu ceilalți”, a spus ea pentru Business Insider.

Lewis a mai spus că dacă vrei să arăți că ești sigur de tine și că ești de încredere pentru companie, verdele este o culoare extrem de potrivită, fiind adesea legată de încredere.

5. Taupe

Taupe exprimă căldură și stabilitate, fără a fi copleșitoare.

„Deși este o alegere subestimată, aceasta ar putea fi culoarea perfectă dacă jobul are nevoie de cineva care nu are de gând să creeze probleme”, a spus Wax pentru BI.

6. Roșu

Roșu inspiră încredere, putere și pasiune, potrivit Wax.

Potrivit expertei Lewis, roșu poate ajuta, de asemenea, intervievatorul să te ia în serios ca angajat pe termen lung care caută să crească în carieră.

„Ai grijă să te comporți agresiv, deoarece ar putea fi copleșitor în combinație cu această culoare”, spune ea. Purtarea roșului în combinație cu alte nuanțe neutre este o variantă bună pentru un interviu.

7. Galben

Galbenul este o alegere perfectă dacă vrei să aduci bucurie și optimism la locul de muncă.

De exemplu, în cazul în care compania caută un manager pozitiv sau pe cineva cu o scânteie de creativitate, galbenul poate face o impresie bună.

Citește și