• Noi măsuri de relaxare, cuprinse în HG 678/2021, urmează să intre în vigoare la 1 iulie
  • Creşte numărul de participanţi la diverse evenimente private, culturale sau sportive
  • Programul restaurantelor, cluburilor și cafenelelor se prelungește cu două ore
  • Următoarea etapă de relaxare e programată pentru 1 august

1 iulie vine cu un nou val de relaxări, iar veștile sunt din ce în ce mai bune. Măsurile vizează atât mediul de afaceri, cât și persoanele fizice și evenimentele private la care acestea așteaptă.

În primul rând, se prelungește programul restaurantelor, cafenelelor și teraselor, cu două ore. De mâine, vor funcționa până la 2 noaptea, în loc de ora 24. Și la 100% din capacitate, inclusiv la interior, în creștere de la 70%. Și programul cluburilor se prelungește până la ora 2, cu mențiunea că acestea vor funcționa la 70% din capacitate și doar cu persoane vaccinate.

De asemenea, crește numărul de participanți la evenimente private. Pot participa, la nunți sau botezuri, 150 de persoane în aer liber și 100 la interior, față de 50. Dacă toate persoanele sunt vaccinate complet, limitele cresc la 300 persoane la interior și la capacitate maximă la exterior.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

La concerte și festivaluri va fi permisă participarea a 2.500 de persoane, în creștere de la 1.000, cu condiția ca participanții să fie vaccinați, testați negativ sau vindecați. La competițiile sportive, accesul spectatorilor va fi permis la 50% din capacitate, în creștere de la 25%. Sălile de sport sau fitness vor funcționa la 100% din capacitate. La rândul lor, locurile de joacă pentru copii vor fi deschise la 70% din capacitate, în loc de 50%. Iar workshopurile se pot organiza cu 150 de persoane, față de 70, în prezent.