• După furtunile Ciaran și Domingo, Franța face față inundațiilor.
  • Oameni și animale fug din calea dezastrelor.
  • Ministrul Mediului, Christophe Bechu, a declarat că zeci de orașe vor fi considerate într-o situație de dezastru natural.

Nordul Franței este sub ape de aproape două săptămâni, după ce a supraviețuit celei mai violente furtuni din ultimele decenii. Diseară se așteaptă un nou episod de ploi, care vor continua mâine și, se pare, și marți.

Peste 300 de localități, sate, orașe, mici comune, sunt sub ape. Școlile din 200 de localități din nordul Franței rămân închise după ce ploile torențiale au provocat inundații puternice. În departamentul Pad-de-Calais a fost instituită alertă de cod roșu. Oamenii au încercat să se urce pe acoperiș, să se evacueze cu ajutorul unor mijloace improvizate, însă situația este critică. Unii cetățeni susțin că vor pleca și nu se vor mai întoarce în această regiune.

Pe parcursul săptămânii trecute, cantitatea de precipitații a fost egală cu norma pentru două luni. Apa a pătruns în gospodării, iar câmpurile agricole au fost distruse. Ploile torenţiale din ultimele zile în nordul Franţei au provocat revărsarea râurilor din regiune şi inundarea locuinţelor, ceea ce a determinat evacuarea rezidenţilor după ce peste 100 de oraşe au fost plasate sub alertă roşie.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI

Ministrul Mediului, Christophe Bechu, a declarat că zeci de orașe vor fi considerate într-o situație de dezastru natural, ceea ce face mai ușor pentru cei ale căror case sau afaceri au fost inundate să beneficieze de asigurare.

Citește și