• Cele 3 țări acuză China de lansarea unor atacuri cibernetice „malițioase” prin intermediul hackerilor susținuți de stat.
  • Ambasada Chinei la Londra a respins aceste acuzații drept „complet nefondate” și „calomnii rău intenționate”, considerând sancțiunile drept „manipulare politică directă”.
  • Beijingul a subliniat că este o victimă majoră a atacurilor cibernetice și că respectă legea în combaterea activităților cibernetice malițioase.

Noua Zeelandă s-a alăturat Statelor Unite și Marii Britanii. Cele 3 țări acuză China de lansarea unor atacuri cibernetice „malițioase” prin intermediul hackerilor susținuți de stat, scrie CNN. Ministrul securității din Noua Zeelandă, Judith Collins, a declarat că hackeri legați de guvernul chinez au atacat parlamentul neozeelandez în 2021, marcând prima dată când țara atribuie public Chinei astfel de atacuri.

Această acuzație vine la scurt timp după ce SUA și Marea Britanie au anunțat acuzații penale și sancțiuni împotriva a șapte hackeri chinezi pentru atacuri extinse efectuate în numele agenției civile de informații a Chinei. Campania, care a vizat oficiali, senatori, jurnaliști, companii americane și britanice, dar și organismele de supraveghere a alegerilor din Regatul Unit și membri ai Parlamentului European, a afectat milioane de persoane.

Ambasada Chinei la Londra a respins aceste acuzații drept „complet nefondate” și „calomnii rău intenționate”, considerând sancțiunile drept „manipulare politică directă”. Beijingul a subliniat că este o victimă majoră a atacurilor cibernetice și că respectă legea în combaterea activităților cibernetice malițioase.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Citește și