• Un protest este organizat în București, după moartea Alexandrei Ivanov.
  • Protestul este organizat în Piața Victoriei de Grupul civic „Împreună pentru Mame – NU AM AER” şi Asociaţia Mame pentru Mame.
  • Tânăra gravidă a murit la un spital din Botoșani, așteptând ajutorul medicilor.

Un protest este organizat în București, după moartea Alexandrei Ivanov, tânără de 25 de ani care a murit la un spital din Botoșani, după ce medicii nu i-au acord îngrijirile medicale necesare. Era însărcinata în 13 săptămâni.

Protestul este organizat în Piața Victoriei de Grupul civic „Împreună pentru Mame – NU AM AER” şi Asociaţia Mame pentru Mame. Vor participa și membrii familiei Alexandrei.

„Prin protestul nostru dorim să comunicăm Guvernului României şi Ministerului Sănătăţii că violenţa obstetricală şi neglijenţa criminală cu care sunt întâmpinate femeile, în prea multe din cabinetele, spitalele şi maternităţile României, sunt intolerabile”, a transmis Asociaţia Mame pentru Mame într-un comunicat.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ

Organizatorii spun că protestează pentru Alexandra şi pentru toate femeile care care merg la medic să fie îngrijite, dar sfârşesc prin a naşte pe trotuar în faţa spitalului, care caută să fie salvate şi sfârșesc prin a fi ignorate şi mor, batjocorite şi chinuite, sacrificate pe altarul procedurilor strâmbe sau de lipsa protocoalelor, scrie Mediafax.

„Femeile, gravidele şi mamele României au nevoie de noi toţi că să le protejăm de putregaiul cronic din spitale şi maternităţi”, adaugă Asociaţia Mame pentru Mame.

Citește și: