• Un nou studiu arată că o reducere chiar și mică a consumului de sare poate fi benefică.
  • Eliminarea sării poate reduce riscul de probleme cardiace și accidente vasculare cerebrale.
  • Cercetătorii au descoperit că cei care nu adaugă niciodată sare la mese au avut cu 18% mai puține șanse de a dezvolta fibrilație atrială.

Un nou studiu, realizat pe baza datelor din UK Biobank, arată că o reducere chiar și mică a consumului de sare reduce riscul de probleme cardiace cu 20%, scrie The Guardian.

Eliminarea sării poate reduce riscul de probleme cardiace și accidente vasculare cerebrale cu aproape o cincime, conform rezultatelor studiului. Cercetările au documentat modul în care adăugarea de sare în alimente crește probabilitatea apariției bolilor cardiovasculare și a decesului prematur.

Acum, experții au stabilit cât de mare ar putea fi diferența pe care o poți face pentru sănătatea cardiacă prin simpla reducere a numărului de mese la care adăugați sare sau prin renunțarea totală la ea.

Recomandări

A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
AURORA BOREALĂ, VIZIBILĂ ÎN ROMÂNIA
CÂT TE COSTĂ CAFEAUA
TAYLOR SWIFT FACE RAVAGII LA PARIS
O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
CUM TE ÎMBRACI PRIMĂVARA ASTA

Mai puțină sare, mai mici șanse de probleme cardiace

Cercetătorii au descoperit că cei care nu adaugă niciodată sare la mese au avut cu 18% mai puține șanse de a dezvolta fibrilație atrială, o afecțiune cardiacă, în comparație cu cei care adaugă mereu sare. Numărul celor diagnosticați cu această afecțiune în Marea Britanie a crescut cu 50% în ultimul deceniu, ajungând la 1,5 milioane.

Autorul principal, Dr. Yoon Jung Park, de la Spitalul Universitar Național Kyungpook, Coreea de Sud, a declarat: „Studiul nostru indică faptul că dacă adaugi mai puțină sare în alimente atunci vei avea un risc mai mic de dezvolta probleme cardiace”.

Cercetarea a folosit date din UK Biobank, care implică peste 500.000 de persoane cu vârste cuprinse între 40 și 70 de ani din Marea Britanie. Au fost excluse persoanele care aveau deja boli cardiovasculare, insuficiență cardiacă sau accident vascular cerebral.

Citește și: