• În același timp, unele dintre instalațiile de carantină temporare din spitale construite rapid par să fie subutilizate.
  • Ratele de testare pozitivă au atins 50 % în unele orașe, însă multe alte cazuri nu sunt contabilizate din cauza cererii copleșitoare.
  • Guvernul a recunoscut o anumită presiune, dar a minimalizat în mare măsură presiunea asupra resurselor medicale.

Organizația Mondială a Sănătății spune că China se confruntă cu un drum foarte greu pentru a ieși din politica zero-COVID, în timp ce personalul unuia dintre cele mai mari spitale din Beijing avertizează că a renunțat deja la politica de reținere din cauza lipsei de medici și asistente medicale.

Relaxarea bruscă a restricțiilor privind pandemia a dus la o creștere fără precedent a numărului de cazuri de COVID în întreaga țară. Ratele de testare pozitivă au atins 50 % în unele orașe, însă multe alte cazuri nu sunt contabilizate din cauza cererii copleșitoare.

Saloanele spitalelor se umplu de pacienți care prezintă în general simptome ușoare, dar care încă se tem de boala care i-a ținut departe de restul lumii în ultimii trei ani.

Recomandări

UCRAINA POATE LOVI RUSIA
ÎNCEPE G20 LA RIO
CINE A FOST BELA KAROLYI?
ȘTII UNDE AU ERUPT VULCANII?
UNDE FACI REVELIONUL?
FOODSERVICE FOR YOU

O asistentă de la unul dintre cele mai vechi și mai mari spitale din Beijing a declarat că medicilor și asistentelor care credeau că sunt infectați, dar nu au primit încă rezultatul unui test, li s-a cerut să se întoarcă la muncă din cauza lipsei de personal.

„Prea mulți pacienți care într-adevăr au nevoie de tratament au năvălit”, a spus aceasta. Asistenta a declarat că planurile spitalului au fost aruncate pe fereastră de încetarea bruscă a restricțiilor după o săptămână de proteste antiguvernamentale.

„La început, am încercat să echilibrăm nevoia prin eliberarea altor clădiri pentru pacienții COVID. Dar echilibrul a fost rupt pe măsură ce au venit din ce în ce mai mulți pacienți pozitivi, împreună cu un număr tot mai mare de pacienți, doctori și asistente care s-au infectat”, au declarat aceștia.

„Acum, ne simțim neajutorați. Planul de urgență a devenit nefezabil, deoarece planul nostru intră în conflict cu politica națională. Nu ne putem proteja nici măcar pe noi înșine.”

Guvernul a recunoscut o anumită presiune, dar a minimalizat în mare măsură presiunea asupra resurselor medicale și a îndemnat locuitorii să „fie pozitivi, să aibă răbdare”, în timp ce face presiuni pentru deschiderea unor clinici desemnate pentru febră în întreaga țară, cerând în același timp celor cu simptome ușoare să rămână acasă.

Beijingul a raportat oficial doar 1027 de cazuri marți, față de 3.000 de cazuri vineri, dar aceste cifre au fost puse la îndoială de experți, lucrători din domeniul sănătății și de unul dintre cei mai importanți propagandiști ai Chinei, Hu Xijin, care a declarat că autoritățile ar trebui să înceteze cu totul publicarea datelor, deoarece acestea nu mai sunt corecte.

În același timp, unele dintre instalațiile de carantină temporare din spitale construite rapid par să fie subutilizate. Un membru al personalului de la un centru cu 5000 de camere din districtul Chaoyang din estul Beijingului a declarat că încă mai există pacienți pozitivi în interiorul unității, dar că nu mai vin pacienți noi, în ciuda cazurilor care copleșesc sistemul spitalicesc convențional.