• Numărul incendiilor forestiere continuă să crească în Canada, urcând la peste 670 de incendii, dintre care peste 380 dintre ele au scăpat de sub control.
  • „Cifrele sunt literalmente în afara topurilor, cu încă cel puțin trei luni rămase în sezonul activ al incendiilor de vegetație”, a declarat Michael Norton de la Ministerul Resurselor Naturale din Canada.
  • Un total de peste 3.000 de pompieri internaționali, rovenind din țări precum Noua Zeelandă, Chile, Costa Rica, Mexic, Spania și Coreea de Sud, lucrează din greu pentru a combate mega-incendiile.

Numărul incendiilor forestiere continuă să crească în Canada, urcând la peste 670 de incendii, dintre care peste 380 dintre ele au scăpat de sub control, scrie Raw Story. „Cifrele sunt literalmente în afara topurilor, cu încă cel puțin trei luni rămase în sezonul activ al incendiilor de vegetație”, a declarat Michael Norton de la Ministerul Resurselor Naturale din Canada.

Prognozele meteo pentru săptămânile următoare prevăd temperaturi peste medie în multe părți ale țării din vest, precum nordul Quebecului, regiunea cea mai afectată.

Sursă: Raw Story

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Autoritățile au înregistrat vineri 677 de incendii active în țară, inclusiv 386 care ardeau fără oprire. Aproximativ 155.000 de persoane au fost forțate să-și părăsească casele la un moment dat din cauza incendiilor de la începutul lunii mai, cea mai mare cifră din ultimii 40 de ani.

„Sezonul de incendii din 2023 este și va continua să bată recordul în mai multe moduri”, a spus Norton, adăugând că se aștepta ca numărul incendiilor să rămână peste medie pe tot parcursul verii.

Incendiile devastează zone de ambele părți ale țării, iar zonele neobișnuite cu incendiile sunt afectate.

Numai unul dintre incendiile forestiere din nordul Quebecului a ars peste un milion de hectare. „De la evacuări la calitatea proastă a aerului și avertismente de căldură extremă, ne confruntăm cu realitatea efectelor schimbărilor climatice”, a declarat ministrul Sănătății Jean-Yves Duclos.

Sursă: Weather Channel

Acest lucru a forțat autoritățile să se bazeze pe un nivel fără precedent de ajutor internațional pentru a sprijini cei 3.800 de pompieri canadieni de pe teren, susținuți de Forțele Armate Canadiene.

„Efortul de stingere a incendiilor a devenit un efort global”, a spus Norton.

Un total de peste 3.000 de pompieri internaționali, rovenind din țări precum Noua Zeelandă, Chile, Costa Rica, Mexic, Spania și Coreea de Sud, lucrează din greu pentru a combate mega-incendiile.
Fumul de la incendiile de până acum în acest sezon a murdărit aerul din Canada și Statele Unite ale Americii, afectând peste 100 de milioane de oameni, perturbând uneori zborurile și forțând anularea evenimentelor în aer liber.

Citește și

Actrița americană Betta St. John, cunoscută pentru rolul din filmele cu Tarzan, a murit la vârsta de 93 de ani

Mercenarii din grupul Wagner s-ar putea pregăti pentru mutarea în Belarus: „Trebuie să realizăm baze și terenuri de antrenament”

Joe Biden își apără „decizia foarte dificilă” de a oferi Ucrainei bombe cu dispersie. Ce impact ar avea noile arme în război