• Mercenarii grupului Wagner al lui Evgheni Prigojin se pregătesc să se mute în Belarus în condițiile unui acord.
  • Conform acordului care a pus capăt revoltei, Prigojin trebuia să se mute în Belarus, iar oamenii săi au avut opțiunea de a se muta în Belarus, de a se alătura forțelor armate regulate ale Rusiei sau să se retragă spre case.
  • Anton Yelizarov a declarat că luptătorii „își iau vacanță” până la începutul lunii august la ordinul lui Prigojin.

Mercenarii grupului Wagner al lui Evgheni Prigojin se pregătesc să se mute în Belarus în condițiile unui acord care le-a dezamorsat revolta împotriva conducerii militare a Rusiei, a declarat un comandant superior al grupului, scrie Reuters.

De la revolta din 23-24 iunie, în care luptătorii Wagner au ocupat pentru scurt timp un oraș din sudul Rusiei și au mers către Moscova, locul exact al lui Prigojin și a mercenarilor săi nu a fost clar.

Sursă: Reuters

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
MESAJUL PREOTULUI NECULA DE PAȘTE
CE FILME VEZI DE PAȘTE
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI
COP 29 VA FI DESPRE PACE

Conform acordului care a pus capăt revoltei, Prigojin trebuia să se mute în Belarus, iar oamenii săi, unii dintre ei foști condamnați eliberați devreme pentru a lupta în Ucraina, au avut opțiunea de a se muta în Belarus, de a se alătura forțelor armate regulate ale Rusiei sau să se retragă spre case.

Cu toate acestea, președintele belarus Alexander Lukașenko a declarat că Prigojin și mii de luptători ai săi se află încă în Rusia, ridicând întrebări cu privire la implementarea acordului.

Mercenarii „își iau vacanță” până la începutul lunii august

Anton Yelizarov, al cărui nume de război este „Lotus”, a fost citat sâmbătă de un canal al aplicației de mesagerie Telegram spunând că luptătorii „își iau vacanță” până la începutul lunii august, la ordinul lui Prigojin, înainte de a se muta în Belarus.

„Trebuie să pregătim baze, terenuri de antrenament, să ne coordonăm cu guvernele și administrațiile locale, să organizăm interacțiunea cu agențiile de aplicare a legii din Belarus și să stabilim logistica”, a spus Prigojin.

Citește și

Cel puțin 9.000 de civili morți și peste 354.000 de soldați uciși. Generalul Virgil Bălăceanu îți spune ce le trebuie ucrainenilor ca să aibă succes în contraofensivă

S-a terminat sau nu? Semne că divorțul e singura soluție

VIDEO. 500 de zile de război în Ucraina. Zelenski: „Insula Șerpilor nu va fi niciodată cucerită”