• Numărul morților din cutremurul de vineri a crescut la 2.681, iar numărul persoanelor rănite este în prezent de 2.501.
  • Albert Vasquez, ofițerul de comunicații al unității, a avertizat că va fi „foarte greu să găsești oameni în viață după trei zile”, dar a adăugat că „speranța este încă acolo”.
  • Moscheea Tinmel, o moschee din pământ și piatră construită de dinastia Almohad, stă acum cu zidurile prăbușite, un turn pe jumătate căzut și este plină de moloz.

Numărul morților din cutremurul de vineri a crescut la 2.681, iar numărul persoanelor rănite este în prezent de 2.501, potrivit televiziunii de stat din Maroc, citată de BBC.

O echipă de salvare a Unității Militare de Urgență (UME) din Spania a sosit în Maroc cu o unitate canină și microcamere, în speranța că mai mulți supraviețuitori vor fi găsiți în dărâmături.

Albert Vasquez, ofițerul de comunicații al unității, a avertizat că va fi „foarte greu să găsești oameni în viață după trei zile”, dar a adăugat că „speranța este încă acolo”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Unul dintre cele mai importante situri istorice din munții Atlasului Înalt a fost grav avariat în urma cutremurului.

Moscheea Tinmel, o moschee din pământ și piatră construită de dinastia Almohad, conducători medievali care au cucerit Africa de Nord și Spania, stă acum cu ziduri prăbușite, un turn pe jumătate căzut și este plină de moloz.

Țara a fost până acum selectivă, acceptând sprijin doar din partea Spaniei, Qatarului, Regatului Unit și Emiratelor Arabe Unite și au existat întrebări cu privire la motivul pentru care Marocul a întârziat să accepte alte oferte.

Citește și: