• China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC) a anunțat că noul său tren cu levitație magnetică.
  • Compania a făcut mai multe teste în ultimele luni, dar aceasta este prima dată când trenul T-Flight a doborât un record.
  • În faza a doua a testelor, pista va fi extinsă cu 60 de kilometri, astfel încât T-Flight să poată atinge viteze și mai mari.

China ar putea avea în curând un tren la fel de rapid ca un avion.

China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC) a anunțat că noul său tren cu levitație magnetică (maglev) a ajuns la peste 623 km/h în timpul testelor. Aceasta este cea mai mare viteză atinsă vreodată de un vehicul maglev supraconductor, potrivit companiei de stat.

CASC proiectează, dezvoltă și produce de la nave spațiale la rachete, dar în prezent lucrează la un hyperloop. Compania a construit o secțiune de tub cu vid redus care are aproximativ 2 kilometri într-o instalație din provincia chineză Shanxi, potrivit New Atlas.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Compania a făcut mai multe teste în ultimele luni, dar aceasta este prima dată când trenul T-Flight a doborât un record. „Zborul de mare viteză” ar fi eclipsat cea mai mare viteză maglev înregistrată, de 603 km/h, stabilită de trenul japonez din seria L0, deși CASIC nu a dezvăluit viteza maximă exactă.

În faza a doua a testelor, pista va fi extinsă cu 60 de kilometri, astfel încât T-Flight să poată atinge viteze și mai mari.

Trenul ar putea să atingă în cele din urmă 1.000 km/h, ceea ce înseamnă că ai putea ajunge de la Shenzhen la Shanghai în puțin peste o oră. Cel mai rapid avion de linie care circulă în prezent pe cer, Boeing 747, are o viteză maximă de 652 mph.

Citește și: