• Un procuror din Sevilla consideră că familiile care refuză vaccinarea bătrânilor ar trebui să piardă drepturile legale
  • Totul a pornit de la o familie care a refuzat inocularea bunicului, care nu se mai află în deplinătatea facultăților mintale
  • Autoritățile române spun că aproape 17.000 de bătrâni au fost infectați cu SARS-CoV-2

Ideea unui procuror din Spania: vrea ca familiile care refuză vaccinarea unei rude bătrâne dintr-un azil să piardă drepturile legale. Nu de alta, dar toate căminele de seniori au doliu la poartă.

8% dintre persoanele internate în astfel de centre au murit în 2020, din cauza infecției cu coronavirus. O măsură extremă sau nu, este luată în calcul de justiția spaniolă.

Bătrânii din azilele din România nu sunt primii la vaccinare, așa cum se întâmplă în Spania, unde doar ei și personalul care ii ingrijeste este imunizat acum cu serul de la Pfizer – BioNTech.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Autoritățile române spun că aproape 17.000 de bătrâni au fost infectați cu SARS-CoV-2, 14.000 s-au vindecat și 870 au decedat, din totalul de 55.000 de internați în azile.

Asta reprezintă 7% din mortalitatea raportată la nivel național. Autoritățile române spun că cele mai mari focare au fost doar în azilele cu mulți internați, în timp ce în Spania căminele de bătrâni au devenit adevărate case ale morții, unde oamenii au pierit fără să fie văzuți de medic sau de rude, în primele luni ale crizei.

Societatea spaniolă se simte foarte vinovată pentru că a permis ca această pandemie să-i decimeze tocmai pe cei care au construit țara. De aceea, din respect pentru ceea ce reprezintă bătrânii, dar și din dragoste pentru bunicii și părinții lor, spaniolii nu au ezitat nicio secundă să se pună la coadă pentru vaccin, doar după ce bătrânii lor vor fi imunizați.

Vaccinarea bătrânilor este prioritară în Spania, dar sunt familii care nu doresc să își imunizeze bătrânii. Primul caz de acest fel a apărut în orașul Sevilla, unde copiii unui vârstnic nu vor ca acesta să primească serul de la Pfizer.

Bătrânul este internat într-un azil și nu se află în deplinătatea facultăților mintale, iar familia acestui bărbat a refuzat injecția. Procuratura din Sevilla a deschis imediat o anchetă pentru că a constatat un conflict legal între ceea ce numim dreptul de reprezentare și dreptul la sănătate al persoanei. Pentru că serul de la Pfizer este considerat legal este de așteptat ca judecatorul să dea o sentință în favoarea vaccinării acestui bătrân, iar moștenitorii lui pot rămâne fără dreptul de a-l îngriji.